11 november 2007

Planering inför morgondagen

Det skall bli intressant att se hur morgondagens börs ter sig. Jag kommer att hålla ett speciellt öga på Broström. Det är inte alls omöjligt att jag säljer av en del av dessa under morgondagen om kursen sticker upp något.

Om nedgången fortsätter så kommer jag förmodligen att titta lite nämre på papper med bra direktavkastning, men för att jag skall börja göra det får kursen gå ned ännu en bit. Om kursen går ned ännu en bit så kommer jag förmodligen också att sälja mina sista XACT BEAR.

mvh Charlie

17 kommentarer:

Isvar sa...

Varför ska du sälja dina sista Bear, tror du att börsen kommer att vända upp?

Anonym sa...

Min bedömning är att OMX toppat och vi är på väg ner och i fredags stängde vi under stödet och om det inte var ett falsk outbreak så är vi på väg till nästa stöd vid ca 340 och sedan ett större stöd vid vid ca 285. Toppen stöds av negativa fundamenta som låg dollar, högt oljepris samt en del svaga Q3 rapporter.

Anonym sa...

Hmm, bättre sen än aldrig heter det va..? ;)

Svar på din fråga

Anonym sa...

Tjenare,

Undrar vad du anvander nar du tradar? Eller snarare vilka du anvander?

/Johan

Charlie sa...

Hej Bobby!

Anledningen till att jag funderar (egentligen funderade eftersom jag i detta nu har sålt dem) på att sälja mina björnaktier är att jag inte tror att börsen kommer att sjunka så mycket mer i det korta perspektivet, läs under veckan. Det kan nog finnas en möjlighet till att sälja björnaktierna med hygglig vinst och köpa tillbaka dem igen senare under veckan eller i början av nästa vecka. Jag tror med andra ord att reaktionen varit lite väl hård och att OMX kommer att repa sig något på en veckas sikt.

Detta är naturligtvis chansningar, men det är så jag handlar med XACT BEAR. Om jag anser att kursrörelserna varit förhållandevis stora åt ett håll under en kort period så brukar jag chansa med att lägga in en högt lagd säljorder.

mvh Charlie

Charlie sa...

Intressanta påpekanden Per. Jag sålde som jag skrev i min förra kommentar mina björnaktier idag men jag kommer att fylla på med dessa ganska snart igen. Förhoppningsvis till ett lägre pris än vad jag sålde dem för.

I vilka papper är du placerad? Det låter som att du ligger med en del blankat :)

mvh Charlie

Charlie sa...

Hej diversifierad!

Jag fattar faktiskt inte. Bättre sent än aldrig att sälja mina sista björnaktier?

mvh Charlie

Charlie sa...

Hej!

Jag använder mig av Aktiedirekt. Anledningen är synnerligen enkel - de har ett minimicourtage på 9 kr.

Detta gör att man kan göra små affärer som man ändå tjänar en liten slant på.

Argumentet som jag brukar höra mot att handla med delar av poster, vilket man i princip måste göra för att kunna få någon nytta av minimicourtaget, är att det skulle vara svårare att få igenom affären. Detta har inte varit ett problem för mig. Förmodligen för att jag har valt att hålla mig till bolag med bra handelsvolymer. Det har till och med hänt att jag har fått bättre sälj- eller köpkurser när jag har haft order liggande på delar av poster.

Jag har till viss del gått ifrån att handla med delar av poster och funderar därför på att skaffa mig en till nätmäklare med bättre procentuell courtage-avgift.

Vilken mäklare använder du själv?

mvh Charlie

Anonym sa...

Charlie:
Nä, helt orelaterat till artikeln. Klicka på länken i kommentaren så trillar nog poletten ner. ;)

Charlie sa...

Nu fattar jag. Du hade svarat på min fråga som jag ställt i ditt kommentarfält. Det fattade jag inte direkt.

mvh Charlie

Anonym sa...

EXACTBEAR låter som ett intressant instrument om man vill sälja kort, vilket jag vill i nedgångar förstås, skall läsa in mig på det.

Jag daytradar enbart S&P500 E-mini terminer på New York börsen, främst för att det är ett suveränt instrument för köp och sälj med mycket stor likviditet och minimal spread och har all action man kan önska sig och mekanisk stop, sedan är både mäklare och diagram mycket bättre i USA och jag orkade inte i längden arbeta med både Stockholm och New York så jag valde NY vilket passar mig utmärkt.

Jag är bearish senaste toppen i S&P 500 index på 1566 och tänker sälja alla toppar på vägen ner och köpa en och annan rekyl upp vid de stora stöden enligt plan. Idag tror jag vi skall ner till 1077 i S&P500 index.

Jag arbetar med prismönster och fibonacci geometri samt sneglar på volym och stochastic för entry, exit och stop.

Anonym sa...

Hej igen,

Läste in mig på xact bear och bull. Bra instrument med hävstång för en daytrader som följer OMX30.

"Fonden är en börshandlad specialfond med målet att ge en daglig avkastning som motsvarar cirka 150% av den dagliga motsatta förändringen i OMXS30™ Index. Detta innebär att om index stiger 1% så ska fondens värde sjunka med 1,5% och om index sjunker 1% så ska fondens värde stiga med 1,5%. För att upprätthålla denna negativa exponering mot indexet, köper fonden derivatinstrument när index sjunker och säljer derivatinstrument när index stiger."

ES07Z handlas egentligen på Globex och CME och inte på NYSE, med New York syftade jag egentligen på USA.

Isvar sa...

Hej, jag är en nybörjare inom aktiehandel och sen Juni så har definitivt Bear varit min bästa aktie, den har stigit med 18,77% (idag), Bear utgör 13% av min totala depå. Finns någon grundkurs man kan gå för att bättre förstå de olika termerna inom denna branch (bor i Gbg), när Per skriver sina inlägg så låter det som rena grekiskan för mig ;) Jag går mer på magkänslan och hur intressanta företagen verkar vara, men jag kan tänka mig att det är rätt riskabelt.
Själv använder jag Aktiespar.se för att leka lite daytrader men annars så är resten avv mitt innehav (95%) i Avanza där jag är fegare och mest har aktie- och räntefonder.

Anonym sa...

Just nu sa anvander jag inget alls. Bor for tillfallet i London och har inte sparat en krona. Men tankte andra pa det och borja spara ca 10k kr per manad i fonder till att borja med. Och tankte spara i Sverige, for jag kommer flytta hem forr eller senare och da ar det skont att ha lite kapital. Har kollat pa nordnet, de verkar hyffsade.

/Johan

Charlie sa...

Hej Per!

Intressant att höra. Jag har sneglat på att handla med terminer, men jag kände mig inte helt komfortabel med risken. Jag kan för lite och har inte tid tillräckligt.

Jag känner inte helt till alla de metoder som du nämner, men jag tycker att det är intressant. Jag har länge funderat på att publicera lite inlägg på bloggen, dels hade jag lärt mig en del själv och dels så tror jag att det finns ett relativt stort intresse.

mvh Charlie

whfowgpwJNM sa...

Hej Charlie,

Tycker du resonerar bra. Index aktien/derivatet XACT verkar vara ett bra instrument att både daytrada och swingtrada (mer än en dag) om man föredrar att trada på index framför enskilda stora aktier, vilket jag gör. Risk och reward är större än aktier men inte livsfarlig som vid terminer och optioner (som har alldeles för stor spread för daytrading enligt mig).

Jag daytradar enbart terminer, håller aldrig en position över natten och slipper därför vakna upp till problem, vilket är så befriande. Varje dag är en ny dag och jag struntar i om det skall upp eller ner, bara jag är på rätt sida. Fördelen med terminer är den stora handeln (likviditeten), du kan alltid köpa eller sälja din volym på nästa orderdjup, spreadden är lövtunn i S&P E-mini (ES), ett poäng i S&P Index är värt $50 per kontrakt och det går fyra tick á $12.50 per poäng, ett tick är minsta möjliga rörelse. När jag tar en position så använder jag mig alltid av mekanisk stop-loss och riskerar normalt 4-5 tick, aldrig mer än 8 tick dvs $100 per kontrakt. Så fort jag köpt eller sålt programerar jag in stop-lossen i datorn och är jag fel så åker jag ut med en exakt förutbestämnd förlust som tar max tre sekunder att komma över och kan sedan fokusera på nya möjligheter. Med andra ord att daytrada terminer med mekanisk stop-loss är mig veterligen det säkraste man kan göra eftersom man alltid har 100% kontroll på risken, vilket man aldrig har med positioner över natten då man riskerar gap-öppning utanför mental-stop-loss. Fördelen med mekaniska stoppar är att de fungerar även när det mentala och emitionella stopparna inte gör det.

Daytrading är naturligtvis inte enkelt, utan kräver minutiöst förberedelse arbete så att man har klart för sig alla nivåer på stöd och motstånd samt vilka rapporter och när de publiceras, men det har sina fördelar, speciellt att det går att kontrollera risken till 100%.

Anonym sa...

Hey I'd love to congratulate you for such a terrific made forum!
I was sure this would be a nice way to introduce myself!
If you want to compile property it is usually a smart conclusion to begin a savings or investing plan as early in life as achievable. But don't worry if you have not began saving your capital until later on in life. As a consequence of hard work, that is researching the best investment vehicles for your money you can slowly but surely increase your riches so that it measures to a large amount by the period you want to retire. Inspect all of the applicable asset classes from stocks to real estate as investments for your money. A well diversified portfolio of investments in various asset classes may make your money mature through the years.

-Christian Sokolowski
[url=http://urwealthy.com]currency conversion [/url]