10 november 2007

"Sveriges populäraste finansbloggar"

Jag upptäckte precis att min blogg omnämnts som en av "Sveriges populäraste finansbloggar" på DI.se, se länk. Det känns väldigt förvånande och väldigt kul. De senaste dagarna har jag funderat på om jag skulle lägga ner bloggen faktiskt. Nu har jag dock, helt plötsligt, fått ny kraft.

För alla nya läsare så skriver jag här på bloggen om mina funderingar kring aktier, bostadspriser, entreprenörskap, etc. Jag har tidigare handlat ganska mycket med aktier på kort sikt, men det senaste halvåret har jag inte haft så mycket tid, vilket har gjort att jag börjat handla på lite längre sikt. Det har varit en ganska stor omställning faktiskt. Under de senaste månaderna har jag successivt börjat att föra in mer pengar på börsen. Tyvärr har det varit ganska taskig tajming, men det kommer nog att ordna sig på lite sikt.

För tillfället tittar jag en del på SCA. Jag har köpt i omgångar, senast för 109 SEK. NIBE tycker jag också, med tanke på dagens kurs, kan vara ett intressant alternativ att sätta in en slant i. Broström har jag pumpat in en del pengar i den senaste tiden, vilket jag till viss del ångrar idag. En annan spännande aktie som jag följer är Readsoft som jag tror kan lyfta under nästa år när de fått sin utökade säljorganisation på plats. HiQ är ett IT-konsultbolag som jag tror att kan vara en god investering, om inte annat för att IT blir allt viktigare för allt fler företag. Vidare verkara HiQ vara ett välskött företag och har en god direktavkastning.

Sist skulle jag vilja tipsa om en blogg som i mina ögen är en av de mest intressanta ekonomiblggarna nämligen Anders aktietips.

mvh Charlie

6 kommentarer:

Anonym sa...

Klart du inte ska lägga ner! Kör på och ökat tempot ännu mer! ;)

Charlie sa...

Nej, jag skall förmodligen inte lägga ner, men jag är lite av åsikten att skall man göra någonting så skall man göra det ordentligt :)

Anders sa...

Hej Charlie,
Jag hoppas verkligen du fortsatter blogga. Kollar din blogg frekvent.

Borsen blig nog valdigt intressant framover. Jag ar dock ganska pessimistisk till det mesta just. Borsen generellt, inflationen som kryper uppat, vikande konjunktur och fallande fastighetspriser. Kanske ranteuppgangen tar paus ett tag?

Det kan nog bli en small i tillvaxtlanderna ocksa. Enorm fastighetsbubbla i lander som Indien, Kina och andra lander i Asien. Hyrespriset pa en lagenhet i Singapore har stigit med 30-40% i ar. Kinas bors kan komma att falla platt a la Dot Com.

Har funderat pa att salja lite vinstpapper bara for att oka stridskassan om det blir ett ordentligt fall aven om det strider mot langsiktiga principer och triggar vinstskatt.

Charlie sa...

Hej Anders!

Nej, jag kommer förmodligen inte att sluta. Jag satte upp ett mål vad gäller bloggen för året ut och om inte det hade uppfyllts så skulle jag överväga att fortsätta. Det målet kommer inte att uppfyllas, men jag tycker att det är kul så jag kommer förmodligen att fortsätta av den anledningen.

Jag håller helt med dig om att det kommer att bli intressant att se vad som skall komma.

mvh Charlie

Finans-Farmor sa...

Det du skriver på din blog får vissa 70 000 kr i månaden för att göra på en mäklaravdelning. Och de är inte duktigare, jag lovar! Själv är jag inte alls lika seriös med min blog finansfarmor.blogspot.com, jag tycker att det är för tidskrävande att uppdatera om kortsiktiga positioner. Så ett grattis till omnämningen!

Eddie sa...

Du gör ju uppenbarligen nåt bra! Jag lär i alla fall återkomma hit och läsa fler gånger! Keep up the good work! :)