30 november 2007

Bra drag i portföljen

Idag har det varit en bra dag i portföljen. En del av den extrema pessism så rådde för bara ett litet tag sedan är idag något mer nyanserad. Det finns fortfarande mycket som oroar, men sänkta räntor och fallande oljepriser brukar få aktiehandlare att känna sig trygga, så även idag.

De flesta av mina aktier har pinnat upp under dagen. Eftersom jag inte tror att faran är över så är det möjligt att jag minskar min exponering mot aktiemarknaden genom att sälja av ytterligare något om det fortsätter upp under nästa vecka. Vi får se. Det känns samtidigt inte osannolikt att december blir en ganska bra månad och det är nog inte heller osannolikt att året slutar på +-0%. Detta talar naturligtvis för att behålla aktierna. Vi får som sagt se. Just nu sitter jag ganska still.

Tyvärr följde inte Readsoft med upp under dagen utan stod kvar och stampade runt 15 SEK och strax under. Det verkar som att aktien har någon form av nivå runt 15 SEK som den fastnat på, vilket alltid är nåt. Jag hoppas mycket på Q4-rapporten och att nästa år blir ett framgångsrikt år där Readsoft slår mynt av sina investeringar i säljresurser. Jag ligger som jag nämnt tidigare för tungt i Readsoft så kommer det en liten uppgång, typ 5%, så kommer jag att låta en del aktier få flyga iväg ut från min lilla depå.

Trevlig helg!

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ditt svar nedan :) Men hur ska jag göra för att få bort blogspot.com när jag "pekar" mot den. Går det ens? På din står det ju inget blogspot.....

Mvh
Sara

Charlie sa...

Hej igen! Jag fyller i på Loopias sida att när någon skriver in adressen "klirr-i-kassan.se" så skall den information som finns på adressen "klirr-i-kassan.blogspot.com" visas. Det är det jag menar med att peka. Du kan även nå min sida genom att skriva adressen "www.klirr-i-kassan.blogspot.com".

mvh Charlie