03 december 2007

Blir december en lugn månad?

Det har varit bråda dagar de senaste dagarna och ingen tid över till aktiespekulation över huvud taget. Jag kommer förmodligen att ligga still under hela veckan i de positioner som jag har just nu, men det är möjligt att jag säljer av en del Readsoft om kursen sticker upp. Jag känner, som jag nämnt tidigare, inte helt bekväm med mitt relativt sett stora innehav i företaget.

En intressant iakttagelse som jag gjorde under dagen var att Alfa Laval backade drygt 4%. En anledning till det kan vara att det publicerades ett nyhetsmeddelande där man påpekade att Alfa Laval inte fått någon order på över 5 miljoner Euro, vilket är deras definition av en stororder, under varken oktober eller november. Det var två år sedan något sådant hände, vilket naturligtvis är negativt, men å andra sidan inget som skall förstoras allt för mycket. Alfa Laval känns dock som en väldigt känslig aktie för tillfället. Minsta nyhet får stor påverkan på kursen. Om jag handlat som jag gjorde förr så hade jag förmodligen legat och fiskat runt 380 SEK för att sedan försöka sälja runt 400 SEK.

Förmodligen och förhoppningsvis kommer december månad att bli en lugn månad. Enligt min budget så skall jag egentligen putta in lite pengar på börsen under månaden. Det blir förmodligen också så. En het kandidat är Skanska som jag spanat in under lång tid. Jag gillar direktavkastningen och ett byggbolag skulle vara ett bra komplement i portföljen. Samtidigt så har jag för mig att Skanska är relativt sett ganska beroende av den amerikanska ekonomin, vilket borde tala för att låta bli. Jag får se hur det blir. En sak är säker - jag måste inte köpa aktier :)

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anders sa...

Hej Charlie,
Jag kopte lite Alfa Laval pa hog niva och kommer nog att kopa till lite grann men det kanns inte som om det ar brattom. Overhuvudtaget kanns borsen nervos med stora (over-)reaktioner upp och ned pa positiva eller negativa nyheter.

Vad galler byggbolagen sa tror jag suprimelanen och dess effekter samt de faktum att fastighetspriserna ar pa vag ner (aven i Sverige) kommer att lugna ned intresset for att bygga nytt.

Charlie sa...

Hej Anders!
Jag köpte faktiskt på mig en del Skanska idag trots allt. Jag fick dem för 120,50 SEK, vilket känns ganska OK även om det var med blandade känslor som jag såg att ordern gått igenom. Jag håller helt med dig om att börsen känns nervös.

mvh Charlie