01 oktober 2018

Byggmax, Nordea: Förändringar

Idag så fyllde jag på med fler Byggmax. Det kommer sannolikt inte att bli så att jag fyller på med fler för nu ligger jag ganska tungt, runt ca 8% av portföljen tror jag. Det jag hoppas på är att det kommer att komma en del köpare som tycker att det är intressant att äga aktien innan Q3-rapporten och att det kommer att leda till att nedgången bromsas eller till och med byts till uppgång. Det som jag inte hoppas på är att det kommer större försäljningar som pressar ned kursen ytterligare till nya lägstanivåer. Även om jag inte brukar använda mig av teknisk analys (och inte kan något om saken heller) så skulle jag våga mig på att säga att det har börjat utformas ett sorts stöd runt 36-36,50 SEK som gärna inte skulle passeras. Om det skulle bli så kommer jag sannolikt inte att agera. Min plan är att ligga kvar över Q3-rapporten.

En större förändring som skedde idag i portföljen är att jag sålde mina Nordea-aktier. Anledningen till att jag sålde är egentligen tvådelad. För det första så kommer en annan beskattning att göras av utdelningen framöver (som jag har förstått saken). Om man äger via ISK så betalar man ingen källskat för svenska aktier, men för utländska gör man det. Även om man kan få tillbaka en del så blir det inte lika bra som med svenska aktier. Jag är inte expert på reglerna och är inte heller helt säker på att verkligen innebär en skillnad i och med Nordeas flytt. En ytterligare anledning till att jag sålde är att jag helt enkelt legat ganska tungt mot bank. Det kanske kan vara klokt framöver, men om det blir sämre tider framöver så kan det bli en del smällar inom bankvärlden.

Efter att ha sålt både Nordea och HM så ligger jag i nuläget ganska likvid. Det finns många som anser att man skall ligga tungt i aktier när det är höst och det kanske stämmer generellt och även i år. Det är inte otänkbart att jag kommer att köpa något ytterligare den närmsta tiden. Eventuellt så fyller jag på med fler JM. Vi får se.   

Inga kommentarer: