17 oktober 2018

Billerud Korsnäs: Ökade

Idag gjorde jag tvärtemot vad jag sa att jag skulle göra igår. Istället för att sälja av Billerud Korsnäs så valde jag att öka. Jag fyllde på för 102,80 SEK i slutet av dagen. Egentligen har jag inte ändrat uppfattning om bolaget och jag känner mig tveksam på många sätt. För runt hundralappen så tycker jag dock att nedsidan är begränsad. Jag kan ha fel och det skulle inte vara första gången, men jag tyckte att det skulle kunna vara värt en chansning.

Mitt handlande i Billerud Korsnäs har inte varit något vidare. Jag trodde att det var en bra idé att ge mig in i matchen väl tidigt och det var fel så här med facit i hand. Anledningen till att jag köpte från början var en kombination av faktorer. Jag trodde att kartongförpackningar skulle fortsätta att efterfrågas och jag trodde att man skulle kunna rampa upp produktionen med nya anläggningar och bättre kvalitetsarbete. Det är i alla fall så jag kommer ihåg det. Nedan finns en bild över mina köp och sälj.


Det kan mycket väl vara så att jag snart minskar. Dagens köp är inte långsiktigt. Om det visar sig att kursen börjar stiga så ska jag försöka hänga kvar ett litet tag och inte sälja för tidigt. Om det visar sig att kursen fortsätter nedåt till 95 SEK eller liknande så får jag dra i nödbromsen, men jag hoppas att vi inte hamnar så lågt. Efter att jag nu har köpt mer så är jag kvar med ungefär samma antal som jag hade innan jag valde att minska.

2 kommentarer:

Nyttboende och liv via börs och sparande sa...

Jag köpte Billerud för första gången igår. Lyssnat på flera analytiker som tycker aktien är nedtryckt och borde upp under 2019. Dessutom kom Nordea med köprek på 150 kr

Charlie sa...

Det skall bli intressant att följa och det skall bli intressant att se hur massapriset kommer att utvecklas. Förhoppningsvis har vi båda tänkt rätt. Kul att du kommenterar