31 maj 2018

JM, Capio, Hövding: Fler aktier och kursrusning

Idag så köpte jag tillbaka mina JM-aktier. Precis som jag har skrivit tidigare så tror jag att 165-170 SEK kan vara en ganska intressant nivå. Om det vänder upp så är det möjligt att jag säljer.

Förutom JM så fyllde jag även på med mer Capio. Igår kväll tittade jag lite Q1-rapporten och jag tycker att det ser rätt så OK ut. Det är inget fyndpris som jag ser det, men jag tror att det kan vara en bättre idé än att sitta med mycket likvida medel.

Hövding handlas nu strax under 13 SEK. Om man gick in under 9 SEK så har man gjort en riktigt bra resa (om man hittar någon som vill köpa alla ens aktier). Det är kul och det drivs sannolikt av att allt fler har fått upp ögonen för att försäljningen går bra. Man ser fler Hövdingar på stan och det är bra. Det jag tycker ibland glöms bort är att många av de Hövdingar som man nu ser på stan är förmodligen julklappar och inte Hövdingar som såldes under Q1. I någon mån så tycker jag att analysen är helt rätt - försäljningen har tagit fart ordentligt från 2016 till 2017. Det som inte jag är övertygad om är att försäljningen från 2017 till 2018 kommer att vara så bra. Q1 visade på -10% vad gäller sålda enheter. Vad gäller Q2 så skall april ha ökat med 67% och det är ju bra. Nyligen så kommunicerade man att man under mitten av Q2 sålt 100 000 Hövdingar totalt, vilket jag fick till att man sålt ca 4000 Hövdingar efter halva Q2 (se tidigare inlägg för beräkningen). Det är möjligt att man inte skall tolka pressreleasen så bokstavligt som jag har gjort, dvs att 100 000 Hövdingar var sålda det datum som man skickade ut pressmeddelandet. Hur som helst, om man sålt 4000 Hövdingar under första halvan av Q2 så är det inte exceptionell tillväxt. Jag tror att Q1-Q2 kommer att vara bättre än motsvarande period förra året, men inte mycket bättre.

Jag tycker inte att dagens kurs känns omotiverat hög, men jag ser en risk att Q2 inte kommer att vara så bra som man man hoppas på. En inte helt otänkbar effekt skulle kunna vara att det blir en negativ kursreaktion på Q2-rapporten. Det som sannolikt kommer att hända innan dess är att man skickar ut information om finansieringen. Min hypotes är att man förhandlar med någon aktör som på ett eller annat sätt kommer gå in som ny storägare. Det är vad jag tror, men det kan vara helt fel. Man skulle även kunna fundera på om bolaget kommer att köpas ut från börsen. Det är inte omöjligt. Det kan också vara så att man kommer att skicka ut ett pressmeddelande om att man har hittat någon tillfällig lösning i form av någon typ av lån. Sannolikt så sitter den potentielle köparen och försöker spela på att kassan snart är tom. Det skall bli intressant att se. Om kursen fortsätter upp över 15 SEK utan att någonting nytt har framkommit så kanske jag lättar ytterligare på innehavet. Det skall bli spännande att se och naturligtvis kul att försäljningsökning gjort avtryck på kursen. 

Inga kommentarer: