25 maj 2018

Telia: TV4 och C more

Idag så läste jag att Telia är i diskussion med Bonnier om att köpa TV4 / C More. Marknaden reagerade inte positivt och jag kan förstår reaktionen. Det har tidigare talats om att det finns en risk för att Telia skulle "slänga bort" de pengar som man fått in från verksamheterna i öst som man avvecklat på huvudlösa förvärv. Tyvärr verkar köpet av Bonnier Broadcasting var precis ett sådant. Jag har inte tittat på saken i detalj, men det känns inte positivt.

Anledningen till att jag är negativ är att TV4 / C more inte är del av det nya utan del av det gamla. Tablå-TV är inte framtiden och att tablå-TV-spelare skall kunna flytta in i en streaming-verklighet är inte på något sätt självklart som jag ser det. Netflix och andra spelare har ett försprång och jag kan förstå att Bonnier gärna släpper TV4. Jag kan naturligtvis ha fel, men känslan är inte positiv. Förhoppningsvis kommer man att släppa lite mer detaljer om det blir affär, men jag är inte säker på att man kommer att släppa speciellt mycket information kring hur man har tänkt sig även om det blir affär. Det som också är lite speciellt om affären går igenom är att TV4 kommer att till 37% vara statligt ägt.

Det är för tidigt att säga för mycket, men jag är rädd för att Telia håller på att köpa bort sig. Det hade varit mycket mer intressant om man köpte på sig rättigheterna till intressanta program, men så verkar man inte tänka. 

Inga kommentarer: