19 maj 2018

Bevakningslistan

Till höger så har jag några bolag som jag håller lite koll på för att jag tycker att de verkar vara ganska intressanta. Det är inte bolag som jag kan särskilt bra, men som jag av olika anledningar tycker verka vara intressanta. En del av dem tycker jag verkar handlas på lite för höga nivåer idag.

Castellum
Castellum är ett bolag som jag har tittat på ett tag. Jag har känt att fastighetsbolagen känts ganska ointressanta i en miljö där räntan är så låg som den kan bli och sannolikt kommer att bli högre. En annan spaning som jag har är att allt fler företag sparar in på kontorsyta genom att ha öppna kontorslandskap eller andra lösningar, vilket knappast kan vara till fördel för fastighetsbolagen. Det är dock möjligt att jag har varit lite väl skeptisk och jag tror att ett fastighetsbolag som Castellum skulle kunna vara ett bra tillskott till portföljen som idag är oexponerad mot fastighetssektorn (om man inte räknar Skanska och JM som bolag som har lite exponering).

Om det skulle bli en rejäl körare nedåt på grund av någon anledning som jag inte tror kommer att påverka Castellum direkt så kanske jag köper. Vi får se.

Latour
Jag gillar framförallt Tomra i portföljen, men även de andra innehaven känns helt OK. Om det skulle bli en nedgång så kanske jag köper.

MIPS
MIPS säljer till de flesta hjälmföretag och det kommer nog att öka. Värderingen känns väl tycker jag. Om det skulle bli ett hopp ner så kanske jag köper.

Irisity
Jag gillar att Irisity har en ny affärsmodell och jag tror att den sänker tröskeln för att få in nya kunder. Om det även visar att man kan tjäna pengar med sin nya modell så kan det bli riktigt intressant. Det känns lite för riskfyllt, men jag är lockad. Om det skulle bli en generell nedgång och om Irisity dras med så kanske, kanske det blir en liten post.

Capio
För ett tag sedan så ägde jag Capio-aktier. Det var baserat på att jag trodde att oron kring vinsttak och annan reglering var överdriven. Det pratas inte fullt lika mycket om det just nu och det är nog få som ser det som ett jätteproblem idag. Det som har hänt den sista tiden är att Capio har förlorat något kontrakt och man har inte fått det lyft som man hoppats på. Jag tror att Capio kan vara intressant i en långsiktig portfölj. Verksamheten är konjunkturokänslig och jag tror att digitaliseringen av vården kommer att påverka Capio positivt. Förmodligen är Capio tillsammans med Castellum de aktier som ligger närmst till hands just för tillfället.

Husqvarna
I senaste numret av Börspodden nämnde John att en del fondbolag sitter med ganska stora innehav i bolaget. Hans spaning var att många köper dyrare trädgårdsutrustning, vilket leder till att många gamla manuella verktyg ska bytas ut och att marknaden blir större eftersom de nya är dyrare. Det är intressant och jag har alltid sett Husqvarna som ett välskött bolag. Om jag inte har fel så sitter Lundberg med ett ganska stort ägande och det brukar inte vara fel att ta rygg på honom.


Inga kommentarer: