23 maj 2018

Hövding, Industrivärden: Jag "safear"

Häromdagen så sålde jag knappt en fjärdedel av mina Hövding-aktier för runt 9,80-9,90 SEK. Det blev en OK affär, men eftersom kursen varit uppe och snuddat 11 SEK så skulle jag kunnat vänta. Sånt är livet och jag är nöjd ändå.

Idag så köpte jag några Industrivärden C. Det är en OK rabatt och jag tycker att de innehav som finns i portföljen känns hyggligt intressanta. Sannolikt kommer jag att ligga kvar ganska länge med mina Industrivärden C under en ganska lång period, gissningsvis åtminstone ett år. Det ska dock sägas att jag ser framförallt placeringen som en parkeringsplats, inte som en placering som kommer att bjuda på någon extrem avkastning.

Vad gäller Hövding så kan man fundera på vad som egentligen ligger bakom uppgången. Q1-rapporten var en besvikelse, och jag tror inte att någon såg Q1-rapporten som något positivt (även om det naturligtvis kan finnas något som jag har missat). Det kan vara så enkelt att fler har fått upp ögonen för bolaget och att det har gjort att kursen tryckts upp en bit. En annan möjlighet är att det är något på gång, eller att det finns de som spekulerar att det är något på gång. Det som talar för att det är något på gång är att styrelsen skrivit att man tittar på olika sätt att få in pengar för att fortsatt finansiera verksamheten och snart är pengarna slut. Det bör alltså snart komma information om den fortsatta finansieringen. En möjlighet skulle kunna vara att de man pratat med tycker att det är en bättre idé att köpa hela bolaget. Vi får se.

Inga kommentarer: