20 september 2008

Små ommöbleringar

Jag passade på att sälja Holmen igår på 242 SEK. Anledningen är att jag troligtvis kommer att bli av med Broström eftersom Maersk har lagt ett bud. Om budet på Broström går igenom, vilket man får säga är det mest troliga alternativet eftersom styrelsen ställt sig bakom budet, så kommer jag att bli tvungen att realisera en förlust. Vinsten som jag gjode i och med försäljningen av Holmen kommer att ta ut denna förlust. Det hela är alltså en tidig vändning så att jag skall kunna sluta året på plus minus noll och inte behöva betala reavinstskatt.

Troligtvis kommer jag att köpa tillbaka Holmen ganska snart. Jag har just nu en köporder på 238 SEK, men det är möjligt att jag sänker den till 234 SEK. Det beror lite på hur de asiatiska börserna öppnar på måndag. Vi får se. Det känns inte helt otänkbart att det kommer en liten rekyl efter jätteuppgången i fredags.

Pengarna som jag kommer att få loss från Broström har jag inte riktigt bestämt hur de skall investeras, men som det känns nu blir det nog att jag ökar i befintliga innehav. Det är möjligt att jag ökar i ABB, Atlas Copco eller Investor. Samtliga bolag har starka kassor, vilket öppnar för möjligheter när värderingarna är pressade. Investor ligger på många sätt närmast till hands eftersom jag får de två andra på köpet om jag sätter lite pengar på Investor (Investor är ett investmentbolag som bland annat äger aktier i ABB, Atlas Copco och Electrolux, men även i onoterade bolag som mobiloperatören 3).

Jag har även funderat lite på att chansa på Precise Biometrics, Anoto eller något annat riktigt nedpressat utvecklingsföretag. Risken är högre, men så även möjligheterna till bra avkastning. Vi får se.

Vad tror ni? Var finns köplägena?

mvh Charlie

Inga kommentarer: