23 september 2008

Påfyllning Investor och köp av Holmen

Idag gick mina köpordrar igenom. Jag fick Investor för 130 SEK och Holmen 230,50 SEK.

Det känns bra att ha fyllt på Investor. Anledningen till att jag fyllde på med Investor är som jag skrivit tidigare att jag dels lockas av att de har en stadd kassa, dels av att jag har ganska stort förtroende för Börje Ekholm. Han känns vettig.

Jag sålde Holmen i fredags för 242 SEK för att realisera en vinst som jag kunde kvitta mot en förlust som jag realiserat i Broström. Det var bra att jag höll mig lite kall så att jag kunde gå in på lite lägre nivå. Det är ett av få glädjeämnen för tillfället :)

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anders sa...

Hejsan, Holmen kanns som ett bra kop i dessa tider. Deras stora skogsinnehav har ett stort varde och bromsar ytterligare nedgang. Investor ar nog inte dumt heller med tanke pa att de har stort handlingsutrymme (mycket klirr i kassan :) ) och det kan ju bara vara positivt.

Charlie sa...

Hej Anders!

Holmen har jag haft ett tag egentligen. Jag bara realiserar en vinst för att kvitta mot en realiserad förlust. Anledningen till att jag gick in i Holmen och SCA var faktiskt mycket tack vare dina och Cristoffers inlägg om skogsaktier.

Vad gäller Investor så tror jag att det kan komma lite nyheter inom relativt kort tid, inom 6 månader, som kan få kursen att sticka upp. Det talar för att köpa, men huvudanledningen till att jag köper är att jag tror på Investor samt att de har gått om tillgängliga pengar.

mvh Charlie