12 september 2008

Lutar åt XACT BULL-köp

Jag tror likt många andra att det snart börjar bli intressant köpläge för den långsiktige. Eftersom jag sedan ett tag tillbaka (ungefär samtidigt som alla kurser började rasa) försöker att vara långsiktig så överväger jag naturligtvis att fylla på med fler aktier för att utnyttja detta köpläge, om det nu är ett sådant.

Ett annat argument till att köpa är att jag har en budget som jag försöker hålla som har till uppgift att göra så att jag sprider mina risker i tidsperspektivet. Det är inte kul att köpa aktier just nu med tanke på alla dåliga nyheter, men när det väl vänder så kan det gå snabbt uppåt. Förmodligen kommer det inte att vända imorgon, men inom ett halvår tror jag att vi förhoppningsvis börjar se lite positiva nyheter.

Jag har tidigare sagt att jag tror att börsen kommer att stänga året på ungefär -10%. Eftersom börsen just nu står -24% så gäller det att börsen går upp en del för att min profetia skall slå in. Jag är nog inte riktigt fullt så optimistisk i nuläget, men närmre -10% än -24% tror jag i alla fall. Att börsen skulle sluta på -10% ser jag dock inte som någon omöjlighet.

Eftersom jag känner mig lite positiv idag så slängde jag in en köporder på XACT BULL på 110 SEK. Om det kommer en dipp i börjar av nästa vecka så går den förmodligen in. Det skulle vara trevligt. AXIS och Volvo är fortfarande heta alternativ, i alla fall Volvo, men de får vänta lite till. Anledningen till att AXIS inte känns så hett är framförallt för att jag läste en mindre positiv analys av AXIS i Affärsvärlden (papperstidningen).

mvh Charlie

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Tack för en bra blogg!
Jag har dock helt andra tankar det aktuella ämnet. Bull kan vara klokt i ett kort perspektiv, men trenden är fortfarande fallande ur ett TA perspektiv.
Denna kreditbubbla är den värsta krisen vi skådat sedan tulpankrisen, att ligga lång i Bull idag är *INTE* att rekommendera sett från ett TA (Teknisk Analys) perspektiv. Självklart kommer BULLen ta sig förr eller senare, så där har du helt rätt. Dock ser jag en överhängande risk att vi kommer få en ordentlig bottenkänning på börsen våren 2009, då kan det vara värt att fylla depån med BULLar.
OMXS30 ligger idag på 847 och jag tror vi kommer känna på nivåer ner på 650....
Men tack igen för en bra blogg! Jag delar dock inte din uppfattning just här, men vi får se vad som händer :)
Lycka till alla!

Anonym sa...

Tack För en bra blogg!
vore kul att höra lite fler tankar kring volvo

Charlie sa...

Hej thunder!

Det är mycket möjligt att du har rätt och jag är den förste att erkänna att det är svårt att pricka toppar respektive bottnar. Min tanke med BULL är att successivt fylla på för att helt enkelt vänta ut krisen. I värsta fall går börsen ned 25% (från 847 till 650) till innan det vänder, men förhoppningsvis kommer vändningen tidigare. Tyvärr känner jag att jag inte har speciellt bra koll för tillfället. Krisen är väldigt svår att få grepp. Förmodligen för att vi är mitt i den. I efterhand kommer man förmodligen att skaka på huvudet och undra vad man egentligen höll på med, men för tillfället tycker jag att det som sagt är svårt att göra några bedömningar.

mvh Charlie

Charlie sa...

Hej anonym!

Jag skall plita ner några rader om Volvo.

Kul att du gillar bloggen.

mvh Charlie