18 december 2009

Siffertrixande och disciplin

Det finns olika strategier för börshandel och inte sällan så debatteras det om hur man skall handla på börsen. Man kan bland annat läsa saker som att "de flesta daytraders förlorar mer än de tjänar", "man skall vara aktiv i sitt aktieägande för att vara framgångsrik" etc.

Min uppfattning är att man skall handla på ett sätt som passar en själv. Om man är väldigt dutkig på att analysera trender, kan bedöma om företagsledningar har förmågan att lyfta företag etc då kan man gå in med en ganska lång tidshorisont och göra bra affärer. Om man däremot är duktig på att snabbt agera på information och har förmågan att agera disciplinerat så kan man säkerligen tjäna pengar på daytrading.

Mitt agerande har i princip varit att jag köpt aktier och lagt på hög. Ibland så har jag gjort bra affärer i andra fall har jag gjort mindre bra affärer, men allteftersom har jag gått över mer och mer till tråkiga, stabila aktier, t ex investmentbolaget Lundbergs som är ett stort innehav.

Det är möjligt att jag agerat för säkert den senaste tiden för jag börjar så smått känna mig sugen på att göra fler korta affärer, eller rättare sagt så är jag sugen på att se om jag skulle kunna få till en hygglig avkastning genom disciplinerat handlande (läs handlande baserat på förbestämda regler). Möjligen gör jag ett ryck under nästa år och tar fram en egen modell och testar om jag kan generera några pengar.

Inga kommentarer: