22 december 2009

BE Group rusar och SCA pinnar på

Idag fick jag äntligen sålt alla mina BE Group-aktier. Jag tyckte inte att det kändes helt kul att sälja under 40 SEK, men eftersom köparna fram till idag inte hållit sig framme fick jag till slut vika mig och la min säljorder på 39,20 SEK. Eftersom kursen rusade upp över 40 SEK idag så fick jag sålt mina aktier, men jag kunde ha haft mer is i magen. Anledningen till att kursen rusade var en stark köprekommendation från Swedbank. Tänk vad en liten rekommendation kan göra, +7%.

Jag sålde även mina GN Store Nord idag för 28,30 DKK, vilket var precis vad jag köpte dem för. Anledningen till att jag sålde är att jag är tveksam till att Netcom, vilket är en av två delar av företaget, skall kunna överraska positivt.

SCA pinnade på ganska bra och ligger nu på 96 SEK. Efter att ha läst följande analys på placera.nu är jag ännu mer övertygad om att aktien är köpvärd. Min strategi ligger kvar - köpa för 95 SEK och sälja för 105 SEK, gärna efter utdelningen på runt 3,50 SEK.

Nu skall jag bara försöka göra mig av med mina Vestas innan årsskiftet. Sedan har jag realiserat alla mina förluster. Om det är någon som är intresserad så har jag ett räkneexempel på när man skall realisera förluster för att kunna kvitta en realiserad vinst och när man skall låta bli.

Det var dagens bravader.

2 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Kan hålla med att SCA har gått märkligt trögt på sistone och nu är mycket köpvärd. Bra bolag att hålla fast vid och köpa på sig mer av om kursen ligger som den ligger nu..

Charlie sa...

Det som framförallt lockar mig i SCA är att jag anser att nedsidan är begränsad. Det finns mycket tillgångar i företaget som förhoppningsvis håller emot om börsklimatet blir kärvare.

En annan aktie som jag tror på är Indutrade.