10 december 2007

Bra drag för tillfället

Idag har varit ytterligare en trevlig dag i portföljen. Det känns som att börsen successivt börjar återhämta sig från all kreditoro, och möjligen börjar allt fler känna att den kraftiga reaktionen nedåt var något av en överreaktion. Jag är dock fortfarande livrädd och kollar efter kreditspöken under sängen innan jag lägger mig varje kväll.

Jag tänkte stämma av lite i portföljen idag faktiskt. Det var länge sedan.

Alfa Laval är ganska exakt på +-0% just nu efter att först ha skjutit upp som en raket till nivåer runt 500 SEK och sedan fallit pladask ner till nivåer runt 350 SEK. Det har hänt mycket, men nu är den som sagt tillbaka där jag startade för nån månad sedan. Alfa Laval är för övrigt bland de största aktörerna i världen på jojos, nej förlåt, värmepumpar :)

BE Group var ett bra köp. På kort tid har de tickat upp runt 7% till 60 SEK. Jag köpte på 56 SEK. Hoppas att trenden håller i sig. Jag skall göra mitt bästa för att fortsätta vara vän med den.

Broström har ryckt upp sig på senaste tid och har de senaste veckorna klättrat upp från 46 SEK till 57 SEK. Det är bra. Tyvärr har jag köpt i omgångar. De första kring 75 SEK, några kring 65 SEK och ytterligare några runt 55 SEK. Det var lite dyrt så här i efterhand och jag köpte lite onödigt många också. Än så länge har detta varit dåliga affärer, men positiva trenden kanske håller i sig. Jag hoppas på en bra utdelning. Det är förresten möjligt att jag säljer av några om kursen pinnar up lite till. Jag har onödigt många aktier i Broström.

Ericsson är ingen rolig historia. Jag fattar inte det som har hänt. Det är otroligt för mig att man veckan innan kvartalsrapport upptäcker att man missat målet med 40%. Väldigt märkligt. Mina Ericsson-aktier, som jag köpte i samband med att de sista dinosaurierna dog ut, eller mer precist och något mer ärligt för 2,5 år sedan, ligger jag nu back på. Usch och fy! Långsiktiga investerare skall ju bli rika. Hur som helst, det kanske ordnar sig. Sony Ericsson går ju i alla fall bra.

Gunnebo Industrier är en trevlig aktie som i princip ingen handlar med. Eftersom ingen handlar med dem så slår det ganska mycket. Jag var med på introduktionen, men sålde av efter ett tag. Idag äger jag dem igen, men har för tillfället en förlust i aktien. Jag köpte för drygt 180 SEK och idag är det något under 150 SEK. Det ordnar sig nog. Spik är bra.

HiQ International är en trevlig aktie som jag köper och säljer till och från. Det som är bra med HiQ är att de tjänar bra med pengar och att de delar ut mycket av de pengarna till ägarna. Det gillar jag. Nuvarande köpkurs är 35,33 SEK och de ligger nu i knappt 37 SEK. Det skall dock tilläggas att jag tog en förlust i dem för ett kort tag sedan. Jag skall nog publicera ett inlägg som heter Charlies HiQ-år där man får följa all trading i detta trevliga IT-konsultbolag.

Investor köpte jag för 162 SEK och de står idag i 153 SEK. Det hade varit bättre om det varit tvärtom, men det kommer att ordna sig. Investor kommer att finnas med i min portfölj under lång tid framöver. Det är i alla fall vad jag känner just nu, men det kan ändras fort.

Nu tröt orken. Jag får ta resten imorgon, eller en annan dag.

Kommentera gärna. Jag blir glad av kommentarer.

Läs förresten Anders nya inlägg om företaget Fiskars på A-aktietips, länk finns på http://www.ekonomibloggar.se/ (vilket är min sida som jag försöker få fler att besöka :) )

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket trevlig blogg må jag säga, har läst den sedan DI tipsade om den. Är nog lätt min favorit efter Life of a Stockman.


Förresten vad tror du om svenskt näringslivs konjukturprognos nu på onsdag? Ska man avvakta köp av aktier innan den kommit?

Charlie sa...

Hej Christoffer!

Kul att du gillar bloggen. Jag håller med dig om att Life of a Stockman är en bra blogg.

mvh Charlie