11 december 2007

Ännu mer bra drag

Detta inlägg är en fortsättning på gårdagens inlägg där jag gick igenom innehaven i min portfölj. Mitt förra inlägg hittar ni här.

NIBE Industrier är en gammal favorit som jag har ägt i omgångar. De aktier som jag har för tillfället har jag köpt och sålt i omgångar. I september köpte jag ett antal för 71,25 SEK. Månaden därpå, oktober, köpte jag på mig ytterligare aktier för 68,5 SEK. Bara några dagar efter att jag köpte dessa ytterligare aktier så sålde jag dessa aktierna för 71,5 SEK. Anledningen till detta var främst att jag var lite osäker och tyckte att det var lika bra att minska på innehavet. Det visade sig vara ganska bra timing. Kursen gick ned något och månaden därpå, november, köpte jag tillbaka aktierna för 60,5 SEK. Några dagar senare så sålde jag dessa igen för 61,5 SEK. Jag var fortfarande osäker och ville inte ligga med för många aktier i bolaget.

Efter att ha funderat lite till så kom jag fram till att jag nog ändå ville satsa lite mer på bolaget och köpte då tillbaka aktierna för 62,5 SEK. Naturligtvis så var det inte så mycket poäng med att köpa och sälja fram och tillbaka som jag gjorde, men det var tur att jag tog mitt förnuft till fånga och köpte tillbaka dem. Idag ligger dem nämligen i 70,25 SEK och har alltså utvecklats fint den senaste månaden.

Readsoft är ett intressant innehav som jag hoppas på mycket under det närmsta halvåret, eller året. Jag har inte riktigt bestämt min investeringshorisont än, men jag kommer i alla fall att ha aktierna så pass länge så att jag får vara med och ta del av säljresursinvesteringarna som gjorts under året. Jag hoppas nämligen att dessa investeringar skall ge klirr i kassan (!) under nästa halvår och år. Om ingenting har hänt till sommaren är det möjligt att mitt tålamod tryter, men fram till dess så skall de få en chans, tror jag. Om, naturligtvis om, det inte kommer nya kort på bordet, vilket det iofs gör hela tiden.

Jag har köpt i två omgångar, en gång i februari för den astronomiska summan 24,80 SEK per aktie, vilket är vansinnigt dyrt, och ganska nyligen för 14,80 SEK, vilket var ett klipp. I dagsläget står kursen i 16,20 SEK och det har rört sig i rätt riktning under de senaste dagarna. Jag hoppas på att kursen letar sig upp till 20 SEK-nivån. Det känns inte helt orimligt i ett halvårsperspektiv.

SCA köpte jag efter att ha läst om SCA på bloggen A-aktietips. Det känns som en intressant kombination med intressanta produkter (iaf ur ett investeringsperspektiv), ny VD och en massa härlig skog. Jag köpte aktierna i två omgångar, dels i juni för 114 SEK, dels i november för 109 SEK. SCA skall vara i min portfölj länge. Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på riktkurs för SCA, men jag skall ha dem på lång sikt. Om de ger mig motsvarande bankränta i avkastning och tickar upp på ett bra sätt så är jag rätt nöjd.

SHB har jag köpt i omgångar. De jag äger nu betalade jag 199 SEK för. Dessa aktier är precis som SCA-aktier en del av mina långsiktiga innehav. Jag gillar SHB för att de är stabila. Det är främsta anledningen till att jag valt att köpa aktier i denna bank och ingen annan. Tidigare hade jag även aktier i Swedbank, vilket också är en bank som jag gillar även om det är lite läskigt med bankaktier för tillfället.

Skanska köpte jag i början av månaden för 120,50 SEK. Utvecklingen har varit väldigt bra och idag är kursen på 130 SEK. Anledningen till att jag köpte Skanska var att jag saknade ett byggbolag i portföljen och jag kände mig manad att köpa på mig mer aktier för att jag skulle följa min budget, dvs hur jag har planerat att skyffla in pengar på börsen.

Det var portföljen i korta drag. Kommentera gärna.

mvh Charlie

Inga kommentarer: