07 december 2007

Framåt marsch!

Den senaste tiden har varit en trevlig tid, såväl portföljmässigt som livet i övrigt. Skanska, mitt senaste tillskott, har utvecklats fint och har sedan i tisdags när jag köpte dem gått upp runt 3,5%. Det känns bra även om jag har för avsikt att behålla dem ett tag.

Andra positiva nyheter i portföljen är att Broström fortsätter att ta igen förlorad mark och är nu uppe i 56,25 SEK efter att ha stigit med hela 2,75 SEK under dagen. Jag ligger fortfarande rejält back i Broström efter att hakat på precis innan nedgången satte igång och sedan fyllde jag på i nedgången dessutom. Jag tycker fortfarande att aktien är värd 70 SEK som jag gav och tror att aktien kommer att repa sig. Broströms business är förvisso allt annat än min typ av business, men jag tycker att nyckeltalen ser bra ut och jag tror att oron för en nedgång har överdrivits. En insider som håller med mig är Arvid Svensson Invest som punpat in en del pengar under höstens nedgång.

HiQ som jag skrivit om tidigare har utvecklat sig precis som jag hoppats och efter ett litet hack i uppgångskurvan så steg den idag med hela 1,10 SEK till 36,80 SEK. Trevligt. Jag är glad att jag vågade putta in pengar vid 32,10 SEK även om allt då såg mörkt ut.

Jag tror faktiskt att året kommer att sluta på ett ganska positivt sätt och det skulle inte förvåna mig om index, åtminstone under en kort period, kommer att leta sig upp över nollstrecket. Vad tror ni?

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ligger du i indexet för året då? ;) Det är det som är det absolut viktigaste!

Charlie sa...

Jo, det är viktigt. Räknat på helåret ligger jag på ungefär -4%, vilket egentligen är ganska dåligt, men så blir det vissa år. Jag trodde att nedgången skulle komma tidigare och när den väl kom hade jag tröttnat på att ligga likvid.

Jag har fått ta en del jobbiga nedgångar under året. Nu senast Ericsson. Tidigare i år var det bland annat Teleca som drabbades av Siemens BENQ-affären.

Hur har det själv gått?

mvh Charlie