04 mars 2007

Två nätmäklare hade varit bra

En sak som jag lärde mig under veckan var att det skulle vara bra med mer än en nätmäklare. Jag har idag aktiedirekt och är nöjd med dem, men när det är galet på börsen och antalet avslut är 3 gånger så många som det är i vanliga fall då kan det ibland vara svårt att få igenom sina ordrar.

En annan anledning till att ha mer än en nätmäklare är att insättningsgarantin bara sträcker sig till 250 000 SEK, inte för att jag tror att Aktiedirekt skall gå i konkurs (Aktiedirekt ingår i Nordnet), men det är likväl en anledning till att ha ytterligare en nätmäklare.

Jag har inte hunnit kolla runt så mycket, men eftersom jag via aktiedirekt har möjlighet att göra billiga småaffärer är inte lägstapriset det mest relevanta när jag nu letar efter en andra nätmäklare. (Aktiedirekt har nämligen fördelen att lägstapriset är 9SEK för en affär. Dessutom är courtaget 0,15%, vilket är ganska OK.) Det jag istället söker är en bra tjänst. Allra helst skulle jag vilja kunna ställa in så att jag fick mail om vissa gränser passerades, men de tjänsterna har jag ännu inte hittat.

Är det någon som har ett bra tips?

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är jag inte alls säker. Men är det inte så att det är 250k i likvida medel som omfattas av den statliga insättningsgarantin?
Aktier och fonder är helt frånskilda från Aktiedirekts rörelse och kommer således finnas kvar även efter en eventuell konkurs.

Men det är ju klart att det finns många andra bra anledningar till att ha en till mäklare.

En relativt okänd mäklare som jag har läst bra recensioner om är www.glitnir.se.
Nu vet jag inte vad de tar för avgifter osv men kan nog vara ett bra alternativ om man inte vill ha någon av de stora aktörena såsom E*trade, Avanza, el Nordnet.

Charlie sa...

Det verkar rimligt, som du säger, att den statliga insättningsgarantin gäller likvida medel och att aktier och fonder finns kvar även efter en konkurs. De var en klok synpunkt.

Anledningen att jag funcerar på att ha ytterligare en är i första hand att jag ibland har haft svårt att få igenom mina ordrar.

Jag skall kolla upp glitnir. Tack för tipset.