02 mars 2007

En sjöman älskar havets gång...

Om jag vore sjöman så skulle jag älska havets gång, särskilt när det stormade en del och man fick visa att man kunde styra båten. Nu är jag tyvärr ingen sjöman. Jag har inte ens ett litet ankare intatuerat. Det är till och med så illa att de flesta båtfärderna som jag gjort i livet är med färja. Nu när det dessutom finns en bro till Köpenhamn är det närmsta jag kommer havets gång ett tåg som dundrar fram på en bro. Hur som helst, vad jag däremot är, och som jag villigt kan erkänna, är en tradar-wannabe som gillar börsens gång, särskilt när det stormar lite.

Jag gillar som sagt när det rör på sig, men idag har jag legat lågt. Börsen gick förresten uppåt först för att sedan vända ned och sedan till slut gå upp igen och sluta på +0,8%. Det är sådana här dagarna som man inte skall sitta med tajta stop-loss-ordrar.

Precis som jag skrev igår var jag lite sugen på att lägga vantarna på några AXIS-aktier, men det var mer än jag som hade läst rapporten och till skillnad från mig så tyckte de att det inte var läge att vänta. AXIS-aktien slutade på 97 SEK, vilket var +2,7% från igår. Det är förmodligen inget dåligt köp, men eftersom jag har handlat en del på sista tiden så skall jag försöka sprida mina inköpstillfällen något. Vem vet, kanske får vi en ny kalldusch i nästa vecka?

Mina aktier betedde sig ganska bra idag och jag ligger ungefär +/-0% på de aktier jag köpt i veckan, med undantag för Readsoft som backat 5%, men det tar den aktien igen på en positiv pressrelease (hoppas jag iaf).

Nu skall jag ut och investera i god mat och ädla drycker!

Trevlig helg!

/ Charlie

Inga kommentarer: