19 mars 2007

Det känns lugnare på börsen

Jag vet inte om det beror på att jag inte haft tid att följa börskurserna slaviskt den senaste tiden eller om det är sanning - men det verkar som att börsoron har lagt sig, i alla fall något. Idag pinnade kurserna upp en bit och slutade på +1,8%, vilket ger +3,2% på helåret. I min portfölj var det riktigt glatt - Ericsson +2,9%, Investor +1,6%, Readsoft +4,6%, Handelsbanken +1,5% och XACT Bear -2,3%.

Anledningen till att Readsoft hoppade upp så mycket som 4,6% var att de meddelade att de fått en ganska stor order från Norska Posten. Det låter väldigt kul i mina öron. Om Readsoft kan visa att deras teknik fungerar bra inom postväsendet öppnar sig en stor och intressant marknad. Jag håller tummarna.

Jag funderar ganska allvarligt på att köpa tillbaka mina Prevas-aktier. IT-bolag är ganska intressanta för tillfället och jag tror inte att det är omöjligt att ett företag som Prevas blir föremål för ett uppköp. Om priset blir det rätta så slår jag till.

Om börsen fortsätter uppåt imorgon så kommer jag förmodligen att köpa på mig några ytterligare XACT Bear. Även om det verkar lugnt för tillfället så skulle det inte förvåna mig om det snart blir en svacka ned igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag är helt okunnig på det tekniska men skulle vilja ha en blogg. Hur lär man sig att göra en sån här snygg? Nåt tips? :) Har du bloggen på en egen server och inte på "blogspot"?

Mvh
En på detta område ganska dum tjej

Charlie sa...

Hej!
Det är väldigt enkelt att göra en blogg. Gå in på www.blogger.com och skapa ett konto (helt gratis). Ett annat alternativ är att köpa ett domännamn och utrymme på ett webbhotell, tex Loopia eller one.com. De erbjuder halvfärdiga lösningar så att man enkelt kan fixa en egen blogg. Ett tredje alternativ, som jag nog valt idag, är att använda mig av Wordpress (finns nog på wordpress.com) för att bygga upp min blogg. Om du skall använda dig av Wordpress måste du ha utrymme på någon server som t.ex. Loopia eller one.com.

Jag använder mig av blogger.com.

Lycka till!

mvh Charlie