31 maj 2009

Ekonomiböcker

Jag håller på att förbereda mig inför sommaren och eftersom jag gillar att läsa på sommaren så skulle jag därför gärna få tips på bra böcker att läsa. I första hand är jag intresserad av någon bra bok som handlar om företagsvärdering med hjälp av fundamental analys. Jag är även intresserad av någon bok som handlar om teknisk analys (i helgen tittade jag på en ganska nyutkommen bok som heter EDGE som jag gärna skulle vilja veta om någon av er har läst och vad ni tyckte om den). Om det är någon som har tips på någon bra bok om nationalekonomi så är jag även intresserad av det.

Tack för hjälpen!

Charlie

4 kommentarer:

Diversifierad sa...

Jag har inte läst den själv, men jag köpte den efter att ha läst mycket bra om den... sen har den tyvärr blivit liggande. Kan ändå tipsa dig om att kolla närmare på den, Common Stocks and Uncommon Profits and Other Writings av Philip A Fisher.

Charlie sa...

Tack för tipset. Jag skall kolla in boken.

M. Carlsson sa...

Edge är bra att använda som uppslagsverk över olika fenomen inom trading och teknisk analys. Den är väl inte menad att läsas från pärm till pärm, den är ju oerhört tjock och fullmatad med fakta, och jag har själv inte läst hela boken utan läst lite här och där. Men de kapitel jag läst har varit mycket bra.

Charlie sa...

Tack för tipset Disa.