01 juni 2009

XACT BULL-aktier sålda för 103 SEK

Idag så gjorde jag mig av med mina XACT BULL för 103 SEK styck. Det var ett ganska snabbt fattat beslut, men jag tyckte att uppgången på över 3% var något överdriven även om det kom statistik från USA som tyder på att vi går mot ljusare tider. Jag hoppas att jag kan köpa tillbaka mina XACT BULL för under 100 SEK inom kort.

Jag ligger mer likvid än vad jag tänkt mig för tillfället och borde därför investera en del pengar. Anledningen till att jag sitter på för mycket pengar är att jag sålde en stort innehav XACT BULL för ett tag sedan för 96 SEK. Efter att jag sålt gick jag in igen med mindre summor i två omgångar och hamnade på 97,75 SEK i snitt. Det var dessa som jag sålde idag för 103 SEK. Förmodligen kommer jag att gå in ganska snart igen i XACT BULL eftersom jag tror på att en uppgång är på väg, dock kommer jag att gå in med lite mindre summor.

Skanska på 82 SEK och AXIS på 75,50 SEK som är mina två senaste köp har än så länge varit bra köp. Det kan naturligtvis svänga snabbt, men just nu känns det bra. AXIS fortsatte ner efter att jag köpt och det var först idag som jag hamnade på plus. Jag är dock optimistisk till bolaget och jag kommer nog att hålla kvar dem ett tag, mycket tack vare att jag tror att marknaden för digitala nätverkskameror kan komma att utvecklas snabbare än vad många räknar med. Det är naturligtvis min egen lekmannaanalys, men att köpa analoga kameror 2009 känns märkligt omodernt.

Det är alltid svårt att se bra köp efter en häftig uppgång som dagens, men jag tycker att Avanza lockar tack vare att antalet affärer har ökat ganska rejält samt att jag har fått för mig att Avanza något oförtjänt dragits ned av övriga banker, vilket inte är helt rättvist med tanke på att Avanza inte har någon exponering mot Baltikum. Tyvärr är jag nog lite för sent på det, men det är möjligt att det finns lite till att hämta i aktien.

En annan aktie som jag funderar på är Telia Sonera. Anledningen är enkel. Teleoperatörer tuggar på i båda bra och dåliga tider. Dessutom så tror jag att operatörer som Telia Sonera kan tjäna en del pengar på mobilt bredband och andra tjänster. Ytterligare en anledning till aktien skulle göra sig i min portfölj är att jag inte har någon teleoperatör i portföljen. Av samma anledning funderar jag även på att köpa Astra Zeneca, även om jag inte vet särskilt mycket om bolaget. Två innehav som jag gärna skulle vilja öka i är Volvo, som jag tycker är ganska attraktivt värderad om man ser aktien på lite sikt, och ABB, som jag tror på och som idag bara är ett mindre innehav i min portfölj.

Det var dagens funderingar. Läs gärna mitt inlägg från igår som handlade om ekonomiböcker. Jag vill nämligen gärna ha tips på bra böcker.

Mvh Charlie

19 kommentarer:

Storm sa...

Hej igen Charlie,
Dollarn ligger på repen. En formation har bildats sedan en tid tillbaka och den fick sitt slutgiltiga konfirmation idag. USD för 6 kr inom snar framtid, är hett läge att korta imorgon.

Mvh
Storm

Charlie sa...

Ja, oljan har stuckit upp. Jag funderade att hoppa på BULL OLJA runt 51 SEK, men jag var lite för snål och fick aldrig tag i några. Det var synd. Det kanske inte är för sent, men det känns alltid tufft att hoppa på i efterhand. Jag tror faktiskt inte att jag kommer att gå in i olja just nu. Det är möjligt att priset fortfarande är för lågt, men jag tycker att ett pris strax under 70 USD åtminstone inte känns uppenbart för lågt.

Hur gör du förresten när du kortar valutor? Vad använder du för tjänst för att göra det?

Charlie

Anonym sa...

kolla in derivatinfo.com alternativt NDX.se/education, där hittar du tex Mini futures där du kan korta allt möjligt, exvis olika valutor! Finansmamman har skrivit ett par inlägg om det tidigare :o)

Charlie sa...

Kostar det någonting att vara medlem i NDX?

Storm sa...

Anonym: precis

Charlie: dubbelbottenformation på OMX, ser ut som uppställ imorgon.

Mvh
Storm

ps. Oljan: otroligt stark momentum just nu men överköpt, många som vill in och många som vill fylla på, mycket bullish

Charlie sa...

Tack för tipsen förresten.

Anonym sa...

nej nej, det kostar inget! och en hel del utbildningar i olika derivat och teknisk analys finns det också.

Charlie sa...

Tack för snabbt svar! Det gick undan. Jag misstänkte att det inte kostade något, men man vet inte.

Nu skall jag frottera bland instruktionsfilmerna.

Mvh Charlie

Charlie sa...

Hej Storm!

Jag köpte faktiskt tillbaka hälften av de BULL som jag sålde igår för 102 SEK. Det är inte så stora pengar, men en start i alla fall. Det är möjligt att jag fyller på ytterligare lite till imorgon.

Jag såg att oljan fortsatte upp idag. Kul för dem som ligger rätt placerade, men nu är jag nästan helt säker på att jag inte ska haka på.

Vi får se hur det går imorgon. Jag har en hel del köpordrar liggande. Det skall bli spännande att se hur morgondagen ter sig. vad jag har förstått är det framförallt på fredag som det kommer intressanta siffror.

Mvh Charlie

Storm sa...

Charlie...
ta det *väldigt* försiktigt med derivat. Dom spelar inte ett "fair-play" och du måste vara matematiskt begåvad för att verkligen förstå hur dom prissättningen är satt.
Jag kör bara derivat med små summor och vid klockrena formationer som har fundamental backup, som tex dollarn i detta fall.

Lycka till.
Mvh
Storm

Storm sa...

Charlie - Bulls eye!

S&P 500 fortsätter upp nu så det ser bullish ut imorgon :)

Ha de, nu checkar jag ut.

Mvh
Storm

Warren Buffet sa...

Om du nu tror på Xact Bull, varför säljer du i så fall?

Diversifierad sa...

Wow, vilket "uppställ" det blev! ;)

Storm sa...

Diversifierad:
Ja, en riktig miss. Bara att gå tillbaka och göra ny analys. Devalveringshotet var lite svårt att förutse skulle ske så snabbt, jag trodde det låg veckor eller månader fram i tiden. Ligger själv kvar i Bulls och kommer hedga med Björnar om det ser ännu svagare ut.

Diversifierad, hur ligger du själv placerad?

Mvh
Storm

Diversifierad sa...

Storm: Jag handlar bara i "vanliga" aktier och fonder, blankar aldrig och belånar aldrig. Jag styr mer hur mycket jag har på banken/räntefonder i relation till aktier/aktiefonder. Läs mer på min blogg om du är nyfiken.

Charlie sa...

Hej!

Det blev inget race idag, snarare tvärtom med -2,9%.

Det är för stora svängningar och bådar inte helt gott, men jag har min egen overifierade teori tagen från det blå som säger att stora upp- eller nedgång föregås av högfrekventa vågor. Den senaste tiden har det varit "heaven and hell"-stämning. Ena dagen har finanskrisen för en annan dag har marknaden bestämt sig för att Baltikum skall gå i konkurs och aldrig repa sig (något lite överdrivet).

Jag laddade med lite BULL under dagen, dels på 101 SEK, dels på 98 SEK. Jag hade kunnat ha varit snålare, men så är det ibland. Jag är glad att jag gick ur på 103 SEK.

Nu har jag lite mer BULL så vänder det upp igen så är jag i alla fall med. Om det vänder ned rätt rejält så fyller jag på, men det tror jag inte att det gör faktiskt. Lettland kommer nog att devalvera och det bör vid detta laget vara inprisat i de flesta börskurser, möjligen inte bankkurserna, men övriga.

Jag knep även några Volvo på 49,80 SEK. Även där kunde jag varit snålare, men jag visste inte att hela finanssverige hade bestämt sig för att vara på sitt allra suraste humör idag.

Det skall bli skönt när baltkrisen kommer till ett slut. Det kommer troligen att få fart på kurserna igen. Lite bra USA-statistik kan nog också göra sitt.

Kul att ni kommenterar!

Charlie

Charlie sa...

OK, det börjar visst bli sent. Min overifierade teori är att stora högfrekventa upp- och nedgångar föregår stora utslag, antingen uppåt eller nedåt. Den s k jordbävningsteorin som jag har dryftat på bloggen för länge sedan.

Miss Mary - Maria Susan Sundin sa...

Hej Charlie,

Vad tror du om Bull Olja nu? Vad är längst man bör köpa in sig på en sådan post tror du? Jag tror nämligen på en uppgång på olja inom de närmsta 6 månaderna men oljeterminerna är alltid på en månad. Har inte hittat någon som inte är tidsbaserad ännu. Tips mottages gärna!

Maria

Charlie sa...

Hej!

Jag använder själv olja long h (eller om det är long olja h), som är ett certifikat som utfärdats av Handelsbanken och som föjer Brentpriset. Det finns motsvarande certifikat från Swedbank som jag faktiskt tror är att föredra framför Handelsbanken. Jag tror tex att Micke Syding har handlat oljecertifikatet från Swedbank.

Vad fǻr dig att tro på en uppgång de närmsta 6 månaderna? Jag tror att det kan komma en uppgång precis som du, men det skulle vara intressant att få ditt perspektiv. Om du inte har läst "The price of oil" så rekommenderas den.