18 maj 2009

Försäljningar

Idag slog jag till och sålde samtliga mina XACT BULL. Prislappen landade på 96 SEK. Tyvärr måste jag säga att det var en dålig försäljning av den enkla anledningen att den inte var helt genomtänkt. Naturligtvis spelar det in att kursen slutade på 98,60 SEK och att jag hade väldigt många aktier, i alla fall många i relation till vad jag brukar ha i ett innehav. Anledningen till att jag sålde var för att jag vill realisera en del av vinsten så att jag kan göra mig av med en del innehav som jag inte lägre tror på. Jag var nog tyvärr även lite påverkad av Krisen av Paul Krugman som jag läste ut i helgen. Förhoppningsvis kan jag få tillbaka XACT BULL-aktierna för 94 SEK.

Jag sålde även mina NOKIA-aktier. Till skillnad från XACT BULL-försäljningen var NOKIA-försäljningen enligt plan. Jag köpte för 10,04 EUR och kom ganska snabbt fram till att jag var nöjd om jag inom de närmsta dagarna kunde få dem sålda för 10,70 EUR, vilket jag också fick. Jag är lite tveksam till NOKIA faktiskt, även om jag tycker att NOKIA verkar vara ett välskött och offensivt bolag, men osäkerheten kring mobiltelefonindustrin känns lite jobbig.

Det var dagens aktieäventyr.

Mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

jösses,det handlar verkligen om ören för dig.
själv köper jag kanske för 10kr /st och säljer när det har gått upp ett par 100% till kanske 400kr/st.

Charlie sa...

Nja, ören handlar det inte om. Från 10,04 EUR till 10,70 EUR handlar om ungefär 6%. Denna siffra skall man sätta i relation till risk och tid.

För att minimera risken så sätter jag inte in mer än liten del och för att minimera tiden som mina pengar är uppbundna så försöker jag hoppa på en attraktiv nivå och stiga av vid en nivå som jag bättre tycker motsvarar bolagets värde.

Om du handlar med aktier som skall stiga ett par hundra procent gissar jag att du mestadels handlar med mindre bolag med möjlighet till ordentlig hävstång, t ex små teknikbolag. Det är säkert ingen dum idé, men jag tycker oftast att det är för stor risk i de bolag som kan stå inför en sådan resa. Jag investerar hellre i etablerade bolag.

Mvh Charlie