07 maj 2009

Anoto in i portföljen

Anoto, ett bolag som jag har handlat lite med förra året, gjorde idag come back i portföljen. Beslutet var relativt hastigt och grundade sig på att bolaget, i mitt tycke, presenterade en bra rapport. Det är verkligen kul att se att bolaget har fått fart på sin försäljning och att de går med vinst under första kvartalet.

Anledningen till att jag är positiv till bolaget är att om tekniken får fäste, eller annorlunda uttryckt blir en de facto standard inom olika områden, kommer resultaten inte att vänta på sig. Det har förmodligen de flesta insett. En annan anledning är att bolaget har fått dåligt rykte på grund av sina många nyemissioner, vilket gör att priset är ganska intressant.

Mitt köp landade på 5,40 SEK och kursen stängde på 5,20 SEK.

Mvh Charlie

5 kommentarer:

Anonym sa...

"om tekniken får fäste" - jo den förhoppningen har alla aktieägare levt med i snart 10 år.
Hur långsiktig är du?

Du kan hitta andra bolag som både betalar utdelning och samtidigt bevarar värdet eller ökar det.

Storm sa...

Dags för en svag vecka nästa vecka. Kanske dipp ner till OMXS30 750 eller lägre. Men fram till Juli ser det bra ut över lag. Hösten ser inte så ljus ut dock...

Mvh
Storm

Saida sa...

Bäste Storm,
Har du också köpt din spåkula hos Galne Gunnar?

Charlie sa...

Hej Anonym!

Visst har det lovats i närmre tio års tid att tekniken snart får fäste, men det tycker jag bara är bra. Det tar nämligen mer än tio år att få ut ny teknik på en marknad som inte finns när tekniken lanseras. Christer Fåhreaus som bildade bolaget var på många sätt en visionär och nu tror jag att tiden är mogen för att det skall kunna börja genereras pengar, men visst osäkerheten är stor.

Bara för att nämna några exempel så tog det mer än tio år innan mobiltelefonin på allvar fick fäste och likaså tog det mer än tio år innan Rausings engångsmjölkförpackningar fick fäste. Saker och ting tar alltså tid.

Anledningen till att aktien är intressant är just på grund av att många har tröttnat efter alla nyemissioner och brutna försäljningslöften. Det syns i kursen. Bolaget går idag med plus (om än knappt) och antalet användare växer för varje kvartal.

Det är fortfarande en högriskaktie, men en intressant sådan. Jag känner mig dock så pass osäker att jag kommer att kamma hem pengarna om kursen snabbt når 7 SEK. Anledningen - hellre en fågel i handen än tio i skogen.

Jag har ganska många bolag som inte är tillväxtbolag i min portfölj så jag tycker att innehavet kryddar.

Vad gäller långsiktighet så är jag oftast inte särskilt långsiktig. Jag har en del investeringar som bara ligger om det nu kan kallas långsiktig, men annars är min grundregel att köpa sådant som jag bedömmer vara prisvärt och sälja sådant som jag bedömmer vara överprisat.

Mvh Charlie

Charlie sa...

Hej Storm!

Kul med åtekommande kommentarer.

Jag tror att vi är inne i en återhämtningsfas och att denna kommer att hålla på ganska länge. Botten är passerad enligt mig, men visst blir det hack i alla kurvor förr eller senare. Vad gillar du mina XACT BULL-affärer? Jag känner mig ganska nöjd för tillfället :)

Mvh Charlie