05 oktober 2009

Oljepriset

Jag valde för ett tag sedan att köpa ett antal "aktier"/andelar i den börsnoterade fonden (eller ETF om man hellre vill) BULL OLJA som Handelsbanken saluför. Det är ganska riskfyllt. Hävstången är nämligen 2 ggr mot utvecklingen av Brent-oljepriset. Hittills har det varit en dålig affär.

Anledningen till att jag i första läget köpte på mig andelarna var att jag hoppades att oljepriset skulle fortsätta upp ytterligare. Jag har inte för vana att vara vän med trenden alla gånger, men denna gång tänkte jag att trenden nog skulle hålla i sig. Anledningen till att jag trodde så var att jag trodde att oljepriset skulle stiga i takt med återhämtningssignalerna i ekonomin. Det var inte riktigt rätt. I alla fall har det hittills inte varit riktigt rätt.

En annan anledning till att jag köpte var att jag sitter med en del realiserade vinster för närvarande och kan alltså kosta på mig lite risktagande. (Till skillnad från många andra ser jag kvittning som en skänk från ovan och har inga funderingar på kapitalförsäkringar)

Jag har funderat på att hoppa av den sista tiden, men jag har bestämt mig för att ligga kvar. En liten speljävel inne i mig vill dessutom köpa mer, men det får nog vara bra med de jag har.

Vad tror ni om oljepriset?

Charlie

5 kommentarer:

rfi99 sa...

På sikt tror jag att det kommer att öka, frågan är bara vilket tidsperspektiv man har...

Ekonomizonen sa...

Som det redan sagts, på sikt tror "vi" på en ökning. Och veckans affärer med, som rekommenderar köp i ett oljebolag i sitt senaste nummer.

Charlie sa...

Jag hoppades att en positiv trend har tagit fart. De senaste dagarna har jag gått från runt 15% back till omkring 6-7% back. Just nu vet jag inte hur jag skall resonera.

Daniel sa...

Har du kvar dem? Antar att du gått plus nu :)

Charlie sa...

Jag har kvar dem. En kombination av kyla och lathet räddade mig :)

Charlie