24 oktober 2009

Köpcase: SCA (uppföljning)

I ett tidigare inlägg från denna månad rekommenderade jag köp av SCA. Riktkurs för köp var 95 SEK, vilket jag anser vara prisvärt givet direktavkastning, de senaste kvartalsrapporterna och den kommande kvartalsrapporten (presenteras den 27 oktober). Säljkursen som jag indikerade var 105 SEK. Anledningen till att jag inte tog i mer är för att jag är lite rädd för att det kan komma en sättning på börsen inom inte alltför lång framtid.

Det som hände efter att jag publicerat mitt inlägg var att kursen för SCA fortsatte upp och jag blev således utan aktier. Under ett tag var kursen uppe över 100 SEK, men vände ned igen och handlades igår (fredag) runt 98-99 SEK.

En annan sak som ja tycker mig skönja är att akien så smått börjar bli mer populär, från att ha varit ganska impopulär. De senaste analyserna som publicerats har varit positiva, i alla fall de jag har sett., vilket borgar för att en del kapital kan komma att röra sig till aktien.

Jag tycker att det ser ljust ut för aktien och reviderar min syn något. Även om jag ligger på en hel del aktier i bolaget (relativt sett) sedan tidigare så höjer jag min köpkurs till 96,50 SEK. Det kan tyckas vara en marginell förändring, men procentuellt sett är det ganska mycket, ungefär en årsränta.

Rapporten kommer in den 27 oktober, dvs i nästa vecka. Förhoppningsvis faller den in över förväntningarna, men om den inte skulle göra det och det blir en reaktion nedåt är det möjligt att jag fyller på med ytterligare aktier. Innan jag tar ett sådant beslut vill jag naturligtvis se rapporten, varför köpordern på 96,50 SEK enbart ligger fram till dagen före rapporten.

Det skulle vara intressant att höra hur ni läsare resonerar kring bolaget. Kommentera gärna.

Charlie

2 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Jag har ägt och följt SCA sedan i våras och tror (just nu) på företaget. På den senaste rapporten visade de starkt resultat på hygienprodukterna men inte särskilt bra på pappers och träd verksamheten. Bolaget har under sommar och höst annonserat att de jobbar på att förbättra sitt kassaflöde vilket jag tycker är ett positivt tecken. Lycka till inför rapporten!

Charlie sa...

Många skogsbolag har visat fina siffror, bland annat Korsnäs i samband med Kinnevik-rapporten. Likaså Södra ger ifrån sig positiva signaler i form av aviserade prishöjningar.

Jag hoppas att förpackningsdelen, som skall vara tidig i konjunkturen kan visa fina siffror.

Vi får se när rapporten presenteras.

Charlie