13 oktober 2009

Köpcase SCA

Jag har, som trogna läsare känner till, en förkärlek för SCA. Dels gillar jag att utdelningen är stabil (min förväntan ligger på 3:50 SEK för 2009), dels gillar jag att det finns en del tillgångar i företaget, t ex skogen. Risken känns begränsad eftersom företaget säljer förhållandevis konjunkturokänsliga förbrukningsvaror som bindor, blöjor, etc. Dessutom så tror jag att företaget har kunnat dra nytta av de sjunkande materialpriserna. Trots skogstillgångarna så köper man in en hel del virke. Slutligen så är aktien förhållandevis impopulär bland handlare, vilket naturligtvis påverkar kursen nedåt.

Sammantaget tror jag att bolaget kan överraska positivt under resterande delen av året. Det skulle inte förvåna mig mycket om kursen relativt snart hoppar upp en bit, kanske till 105-110 SEK.

Jag sitter redan med en ganska stor andel SCA-aktier, men jag funderar likväl på att köpa på mig ytterligare. Ett scenario som jag ser framför mig är att köpa under 95 SEK och innan året är slut sälja för 105 SEK.

Även Handelsbanken ser potential i aktien. Läs mer på http://hcm.handelsbanken.se/Global/Affarsforslag/Warranter%20och%20Cert/Af_warrant_SCA_090922.pdf

Vad tror ni om SCA? Kommentera gärna.

Charlie

2 kommentarer:

Cristoffer sa...

Långsiktigt så ser jag många fina värden i SCA. Ett av de mest intressanta bolag vi har i Sverige i dag. Så extremt komplext och med så mycket olika verksamhet under ett och samma skal, lite som ett rörelsedrivande investmentbolag med fria kassaflöden inom koncernen.

på kort sikt så kommer SCA nettoskuld att ha gått ned en hel del kan jag tro. Dels en rörelsevinst såklart, sedan har det varit valutarörelser som sänkt värdet på SCA skulder då myckt av dessa ligger i Euro.

Sedan har ju också börsen gått upp rejält vilket medför att SCAs pensionsförpliktelser kommer se bättre ut och att SCA innehav av 10 525 655 st A-aktier i Industrivärden har haft en god utveckling.

Sedan gjorde man ju också en liten halv omvänd vinstvarning där man ändrade sin uppfattning om att förpackningsverksamheten skulel går med förlust Q3 till "knapp vinst" istället.

Charlie sa...

Hej Christoffer!

Tack för din kommentar. Även om du inte säger det så tolkar jag ditt inlägg som att du ser aktien som intressant värderad och att det kan finnas en uppsida runt hörnet.

Jag är imponerad över vilken koll du har.

Charlie