11 januari 2008

Påfyllning SKF

Efter att börsen har fortsatt ned under dagen så är den nu nere på -9,1% sedan årsskiftet. Jag har tidigare skrivit att jag tänkte se mig om efter ABB-, Telia Sonera- och Industrivärden-aktier om det fortsatte ned till ungefär -10%. Efter att ha funderat fram och tillbaka så bestämde jag mig för att agera lite tidigare och köpte precis på mig fler SKF-aktier. Samtidigt som jag köpte dessa så lade jag en köporder på Atlas Copco. Jag har inte skrivit så mycket om dem tidigare, men jag tycker att värderingen känns attraktiv och jag har även bra förtroende för ledningen (i alla fall baserat på det lilla som jag har sett).

Anledningen till att det blev fler SKF beror på att de gått ned en del de senaste dagarna. Jag tycker att det är lite väl mycket och bestämde mig därför för att köpa mig några stycken till. Det blev affär till 98,75 SEK, vilket känns helt OK.

Om ABB sticker nedåt lite så kommer jag att köpa på mig en del sådana. Det är den aktie som jag helst vill köpa för tillfället. Telia Sonera och Industrivärden är intressanta, men det känns som att ABB är inne i en positiv trend och företaget har fått en nystart efter att man äntligen kunnat lägga asbestskandalen bakom sig.

Förrresten, SKF-köpet var till viss del spekulativt. Om SKF-kursen återhämtar sig snabbt så kommer jag att sälja de som jag köpte idag och behålla de som jag hade sedan tidigare. Anledningen till detta beslut är att jag har lite fler än vad jag egentligen tänkt mig och en snabb försäljning skulle ge mig möjlighet att tjäna lite pengar i det korta perspektivet samtidigt som jag skulle kunna diversifiera portföljen bättre efter försäljningen. Alternativet att behålla aktierna känns inte som något dåligt alternativ heller, men jag säljer dem helst inom ett par veckor.

mvh Charlie

Inga kommentarer: