16 januari 2008

ABB in i portföljen

Idag köpte jag aktier i ABB för 158,50 SEK. Så här i efterhand hade jag kunnat ha varit lite snålare i min köporder, men nu blev det som det blev och jag är relativt nöjd. Dagslägsta för ABB blev 152, SEK och den slutade på 153 SEK.

Jag är som sagt nöjd med mitt köp, men jag har redan idag börjat komma på lite andra tankar. Efter de senaste dagarnas ras så känns nämligen inte ABB lika lockande som tidigare sett i relation till andra bolag på börsen. Det har helt plötsligt uppstått bra alternativ i Atlas Copco och Trellebeorg för att bara nämna några. Jag är egentligen inte insatt i något av bolagen, men jag tycker att dagens värderingar känns intressanta.

Det känns som att det är läge att agera ytterligare, men samtidigt vill jag sprida mina inköp. Det är mycket möjligt att jag ligger lågt till börsen står på -15% sedan årsskiftet (om den nu når den nivån) eller till nästa månad. Om börsen vänder uppåt till -5% sedan årsskiftet så kommer jag förmodligen att lätta lite på exponeringen mot aktiemarknaden. Det är inte omöjligt att jag gör mig av med en del av mina SKF. Jag har nämligen relativt mycket SKF.

Just nu har jag inga köp- eller säljorder liggande.

Kommentera gärna.

mvh Charlie

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror ABB är ett bra köp. Det ska bli ytterligt spännande att se rapporten, och jag funderar själv på att fylla på innan dess.

Trelleborg har jag funderat på av och till. För tillfället är det mest "av", men kanske är det dags att göra en ordentlig check.

Charlie sa...

Det är alltid spännande att se rapporter. Med tanke på alla domedagsprofetior som florerat skall det denna gång bli extra intressant att se hur mycket de svenska företagen har drabbats av de sämre tiderna. Jag tror, observera tror, att rapporterna generellt sett inte kommer att vara fullt så dåliga som det är inprisat i kurserna för tillfället. Vi får se hur det går.

mvh Charlie

Anonym sa...

Det är precis av den anledningen det blir intressant, håller med. Och jag tror (tror) att det i de flesta fall ser bättre ut än vad "alla" andra tror (usch, har majoriteten fel?!?!) Så ibland känns det som jag borde köpa innan rapporter, ibland vill jag ta det kallt och vara exemplariskt långsiktig och vänta till efter ... *puh*.