27 januari 2008

Inför ödesveckan

Jag har funderat lite på hur jag skall göra inför nästa vecka. Om jag skall hålla mig till min strategi, vilket jag naturligtvis borde göra, så skall jag vänta med att köpa på mig ytterligare aktier till februari. Det som får mig att fundera på att ändå fylla på med ytterligare aktier är att det kommer ganska många rapporter under nästa vecka, bl a Ericsson, SKF och SCA som finns i portföljen och HM.

Jag har en känsla av att rapporterna kommer att vara ganska OK. Känslan grundar jag på att utländska företag som har rapporterat har levererat rapporter som känns trevliga. Läs gärna om Caterpillars, Schneider Electrics och GE:s rapporter på Anders aktietips. Klart läsvärt!

Baserat på att dessa företag levererat bra siffror så tror jag att det inte är otroligt att rapporterna under denna av DI kallade ödesvecka kan bli positiva. Om det nu blir positiva tongångar är det inte omöjligt att OMX-index tickar upp ett par pinnhål. Detta är endast en känsla som jag har. Det kan gå precis tvärtom. Hur som helst, jag har lite funderingar på att köpa in mig i XACT Bull igen för att vara med på denna eventuella uppgång. Jag var inne och vände för ett par dagar sedan, men skrajade ur och sålde tillbaka till samma pris som jag köpte för. Sett i efterhand så borde jag ha behållt dem, men så länge aktien finns kvar är det inte för sent att hoppa på igen. Jag skall fundera lite, men troligtvis så ligger jag still.

Vad tror ni om ödesveckan?

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anders sa...

Hej Charlie,
Som du papekar tror jag pa positiva rapporter i overlag.

Jag ar dock ganska negativ mot Ericsson och telekom branschen (Systemsidan) generellt. Anledningen ar att Huawei vinner marknadsandelar och pressar priserna pa utrustning och tillhorande service. Och konkurrensen kommer att oka under nasta 1-2 aren med minskade marginaler for alla spelare.

Hursomhelst, vi har en spannande rapporteringsvecka framfor oss.

Charlie sa...

Hej Anders!

Ja, det skall bli spännande att se vad som händer. Framförallt Feds möte på onsdag skall bli intressant.

mvh Charlie