16 augusti 2007

Ytterligare XACT BEAR sålda

Idag gjorde jag mig av med ytterligare några XACT BEAR-aktier. Denna gång lyckades jag få 46,20 SEK för dem, vilket inte var dagshögsta men rätt OK. Jag har fortfarande en del kvar, men efter att ha sålt nu i två omgångar så har andelen minskat rätt mycket.

Jag har förresten börjat tveka angående Skanska. Jag hörde i en intervju med Stefan Fölster (som f n är en av få experter som kan säga annat än "sitta still i båten" och "långsiktigt") där han drog upp ett scenario där de amerikanska skulle kunna bli försiktigare, vilket skulle kunna påverka Skanska som har en hel del av sin verksamhet i USA, runt 30% om jag kommer ihåg rätt. Skanskas finanschef påpekade att Skanskas amerikanska verksamhet i de flesta fall inte är riktad mot privatmarknaden, men höll, som jag förstod det, med om att en nedgång i USA skulle påverka Skanska negativt.

En annan aktie som jag har under luppen just nu är Industrivärden. De föll ganska mycket idag och jag undrar om inte det kan vara en bra investering att sätta en slant i Industrivärden just nu. Jag är inte väldigt insatt i deras verksamhet, men det känns stabilt och det värderar jag högt i dessa tider.

Om börsen fortsätter ned ytterligare så kommer jag att sälja mina resterande björnaktier och förmodligen lägga ett lågt bud på Industrivärden. Det är också möjligt att jag köper på mig ABB om de fortsätter ned, men jag skall försöka göra det i etapper. I första etappen ned så köpte jag Alfa Laval, i andra etappen (dvs när det gick ned ytterligare) så köpte jag på mig Investor, i den tredje etappen blir det ABB eller Industrivärden och i den fjärde etappen blir det företaget som jag inte fick i tredje etappen. Det finns en del andra aktier som jag också tittar på så dessa planer är på inget sätt skrivna i sten. Det kan ändras med kort varsel.

Eftersom kurserna har ändrats så mycket på sista tiden och det har kommit Q2-rapporter så har jag inte riktigt hängt med i svängarna. Jag kommer dock inte att se till att jag får ovanstående aktier till varje pris. Om jag skall köpa så skall kurserna fortsätta ned utan att det kommer nya negativa nyheter, dvs skrämselhicka.

Så, det var en kort statusrapport. Hur resonerar ni?

mvh Charlie

Inga kommentarer: