19 augusti 2007

Planer för de närmsta dagarna

Jag har funderat en del på hur jag skall agera de närmsta dagarna. Det kan vara så att det fortsätter ned om det kommer fler illavarslande nyheter, men det kan också vara så att när det väl är utrett vem som har gjort bort sig och spelat för högt så drar marknaden en lättnadens suck och allmänt glädjerus får kurserna att sticka upp.

Jag har, som skrivits tidigare, valt att köpa på mig lite nya aktier under nedgången hitintills. Först köpte jag Alfa Laval och när det fortsatte ned lite till så köpte jag, i ett andra steg, Investor. Dessa två aktier planerar jag att ha en ganska lång tid framöver. Jag har lite grann gått över till att handla på lång sikt, inte för att jag på något sätt inte tror att kortsiktig handel kan löna sig, utan för att jag har inte tid att lägga ned den tid som krävs för att kunna vara lyckosam. Om det fortsätter ned ytterligare nån procent så planerar jag att köpa på mig ABB eller Industrivärden, och i ett fjärde steg så fyller jag på med den som jag inte fick i det tredje steget. Om det fortsätter nedåt så kommer jag också att sälja mina XACT BEAR, men innan jag säljer dem så får det gå ned ganska mycket.

Om börsen fortsätter att gå knaggigt under en längre period så kommer jag att putta in lite pengar i XACTs indexfonder, förmodligen den fundamentalviktade (XACT F, mer om denna finns att läsa på XACTs hemsida http://www.xact.se/ och i senaste numret av aktiespararen). Det är möjligt att jag även sätter in lite pengar i XACT bull för att det skall bli lite mer spänning. För att jag skall göra denna omviktning så skall dock börsen gå ned ytterligare ett par procent. Det är möjligt att jag också tar en viloperiod där jag inte alls sitter på några börshandlade fonder.

Däremot, om börsen sticker upp ganska rejält under ett par dagar nu i nästa vecka så kommer jag kanske att sälja av något innehav, alternativt fylla på med XACT BEAR. Jag vet inte riktigt i nuläget. Det känns som mest troligt dock att jag fyller på med XACT BEAR, eller att jag ligger lågt.

mvh Charlie

Inga kommentarer: