15 augusti 2007

Readsoft - ogräset i min portfölj

Readsoft presenterade tyvärr en ganska svag rapport för Q2. Det i kombination med det allmänt negativa börsklimatet den senaste tiden har gjort att aktien backat ganska rejält. Det känns naturligtvis inte bra och jag funderar nu på hur jag skall göra.

Jag ligger ungefär 20% back i nuläget och om jag skulle strikt köra efter min -15%-gräns så skall de ut ur portföljen, men jag har valt att låta bli att sälja dem. Anledningen till detta beslut är att de har satsat på att utöka säljstyrkan, vilket förhoppningsvis ger resultat. Om jag är rätt informerad så skall säljstyrkan utökas med hela 25%, vilket är ganska mycket. Man har också öppnat kontor i Asien, vilket förmodligen har kostat en del så här i inledningsskedet. Jag sätter alltså mitt hopp till nästa kvartalsrapport och nästnästa.

En annan anledning till att jag valt att ha dem kvar är att jagverkligen tycker att de löser ett problem, nämligen pappersadministration. Jag har inte sett några siffror, men jag är övertygad att hanteringen av papper kostar gigantiska summor varje. Tänk all tid som läggs ned på att arkivera, leta efter papper m.m. Det måste bli ofantligt mycket tid som läggs ned på det.

Ytterligare en anledning till att jag tror på Reasoft är att deras lösningar fungerar med SAP och Oracle, vilket jag tror är en stor fördel eftersom företagen som använder dessa affärssystem enkelt kan lägga till Readsofts lösningar.

Dessutom så känns det inte helt otänkbart att det kommer ett bud på Readsoft, inte som jag ser det i alla fall. De har i nuläget ingen fantasivärdering, en kundbas på mer 3000 kunder, kontor runt om i världen, vältestad mjukvara, vana att sälja och ge support på sina system och, sist men inte minst, så är det förmodligen ganska lätt för kunder att räkna hem investeringen.

Jag kommer nog att hålla kvar vid mina aktier, men det var synd att jag hoppade på redan vid 24,80 SEK. Det svider lite.

Är det någon som kan mer om Readsoft så får ni gärna ge er bild i kommentarsfunktionen.

mvh Charlie

Inga kommentarer: