15 augusti 2007

Nya aktier under luppen

Jag har fått upp ögonen för två nygamla företag, nämligen HiQ och Prevas som jag haft aktier i tidigare. Anledningen till att jag sålde dem var för att jag tyckte att de nått vad jag kunde förvänta mig och så här i efterhand sålde jag vid ett ganska bra tillfälle, vilket är skönt att göra för en gångs skull. Hur som helst, efter att HiQ levererat en bra rapport för Q2 så kommer jag att börja följa dem på allvar igen. I nuläget är kursen helt OK och om de håller kvar vid sin utdelningsfilosofi från förra året så kommer det nog att bli ganska bra direktavkastning. Prevas har även dem en attraktiv värdering enligt mig och kommer också dem att följas.

Ett annat bolag som jag har börjat titta på är Skanska. Jag tycker att värderingen ser ganska bra ut, men om ekonomin går i baklås så kan denna ganska bra värdering ändras snabbt. Jag skall hålla lite koll på dem, men det är osäkert om jag köper.

Någon som tycker något? Kommentera gärna om ni gör det.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också HiQ på bevakning. För tillfället köper jag dock ingenting! I byggsektorn har jag PEAB på bevakning, vad gör att du hellre tittar på Skanska?

Charlie sa...

Jag vet inte riktigt angående Skanska. Anledningen till att jag tittade på dem var att jag gärna skulle vilja ha in en byggaktie i portföljen samt att jag tycker att värderingen känns rätt OK. Skanska har som jag ser det fördelen att de är stora, men PEAB kan absolut också vara ett bra alternativ. Jag är dock dåligt insatt i PEAB.

Generellt så brukar jag välja stora bolag framför små. De är mer bevakade, vilket gör att sannolikheten för obehagliga skelett i garderoben är något mindre, samt det är lättare att köpa och sälja aktierna (även halva poster brukar gå bra i de stora bolagen), vilket passar mig.

mvh Charlie