05 juni 2018

Nordea, JM: Kanske läge att gå in

Jag har köpt och sålt JM nu ett par vändor de senaste dagarna. Det började med att jag inte kunder bestämma mig och efter ett par turer fram och tillbaka så har det blivit ytterligare några. Det finns en risk att kursen sticker ned och att jag blir sittande med aktier med tråkig utveckling. Likaså finns det en risk att kursen sticker upp och att jag hoppar av innan det blir riktigt kul. Vad gäller risken på nedsidan så tror jag inte att den är jättestor. JM har en ganska solid balansräkning och jag tror att den kan göra att det inte blir några enorma nedgångar även om det inte finns några garantier. Vad jag tror kommer att hända är att JM drar upp planer för att bygga något billigare bostäder på en del av de tomter som de sitter på. Det kommer att påverka vinsten, ja, men det kommer inte att göra att bolaget kommer att stå med produkter som inte går att sälja. Det är vad jag tror och att JM inte enbart säljer lyxbostäder gör att jag tror att de står hyggligt rustade för en eventuell tuffare framtid med högre ränta. Dessutom så tror jag att förväntningarna kommit ner en ganska bra bit och att ganska mycket sämre tider är inprisat i kursen. Jag har faktiskt vissa funderingar på att öka, men det är inte säkert.

En annan aktie som jag funderar på att öka i är Nordea. Det är förmodligen inte helt riskfritt med tanke på att det snabbt kan gå utför med banker när det framkommer att någon bank sitter med dåliga lån. Min hypotes är att mycket av detta är inprisat och jag tror inte att risken för en riktig härdsmälta likt den 2008-2009 är så stor som en del tror. Jag sitter redan på en del aktier så det skulle vara att lägga många ägg i samma korg, men det kanske det kan vara värt. Det är en tanke som jag måste låta snurra ytterligare ett par varv. Vi får se hur det blir. Det är inte allt säkert att jag fyller på. Ett annat alternativ som jag överväger är att öka i Industrivärden.

Hövding fortsätter att ticka upp och det är naturligtvis trevligt. Det ska bli intressant att se vad reaktionen blir när det kommer nyheter kring finansieringen. Det är vad jag väntar på.

Inga kommentarer: