15 juni 2018

Hövding: Minskat

Igår så minskade jag i Hövding. Det landade mellan 13 och 14 SEK. Även om det har varit en liten rekyl den senaste tiden så är jag fortsatt optimistisk till bolaget och ligger fortfarande tungt. Anledningen till att jag minskar är att jag tror att Q2 kommer att vara ganska dålig. Min gissning är att man kommer in ungefär i linje med förra året när Q2-siffrorna levereras. Snart bör det även komma in nyheter kring den fortsatta finansieringen och det kan inte uteslutas att det skickar ner kursen en bit som jag ser det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att du har fel och att de kommer att överraska marknaden med fina siffror under kvartal 2. Om man tittar på prisjakts sida så tuffar man på i popularitet. Kanske att de också visar positivt kassaflöde

Charlie sa...

Det är möjligt att jag har fel. Det som talar emot är att inför Q1 så såg det även ganska bra ut när man tittade på topplistor enligt min analys, men där landade man på -10%. Det var ett riktigt, riktigt dåligt resultat med tanke på att man borde ligga på ca 50% tillväxt som jag ser det.

Att jag minskar handlar inte bara om att jag tror att Q2 kan komma in lägre även vad många hoppas på utan även att jag tror att det kommer att komma nyheter kring den fortsatta finansieringen som skulle kunna trycka ner kursen.

Värt att påpeka är att även efter min minskning så är Hövding mitt största innehav. Om det visar sig att jag har fel så kommer jag att vara rätt nöjd ändå.