01 juli 2009

Uppdatering av innehavsstorlekar och utveckling

Idag, en vecka efter att jag gjorde förra sammanställningen, så uppdaterade jag med nya siffror. Det skall sägas att siffrorna från den 24 juni inte var slutkurser utan kurser en timme innan stängning. Hur som helst, den senaste veckan har varit en bra vecka och dagens utveckling på 2,2% var inget undantag. Möjligen är den så omtalade 800-nivån för OMX bruten.

XACT BULL är fortfarande mitt största innehav. Efter de positiva dagarna så ligger jag för närvarande på en liten vinst i innehaven, vilket inte var fallet för en vecka sedan. Då låg jag svagt back, ungefär 2%.

Skanska har utvecklat sig bra under den gångna veckan och är nu mitt andra största innehav. Förra veckan var Skanska nr 3 efter Investor som var mitt näststörsta innehav förra veckan. Investor är idag nr 3.

Det har varit en del andra platsbyten, men inget större. Nedan finns en figur som illustrerar.


Om man jämför innehavens utveckling räknat från inköp så har det hänt en del i portföljen. Framförallt har AXIS utvecklats fint under den senaste veckan.


Mvh Charlie

6 kommentarer:

Diversifierad sa...

Ajaj, efter dagens rapport från Axis antar jag att allt är på minus igen? Ser fram emot dina kommentarer till rapporten senare!

Anonym sa...

Idag har Axis rapporterat, kursen ner 17 procent till 64 kr.

För Q2'09 ett resultat före skatt på 46 miljoner mot förväntat 58 miljoner.

tjäna pengar sa...

Hej!

Mitt namn är Tim och jag är intresserad av att tala om annonsering på dina sajter.

Skulle du vänligen kunna kontakta mig på semarketing07@gmail.com?

Tack på förhand.
mvh
Tim

Charlie sa...

Det stämmer. Rapporten var ingen höjdare, men huvudanledningen till att jag köpt aktier i bolaget från början finns fortfarande kvar. Marknaden för digitala övervakningskameror växer.

Jag har inte tittat på rapporten i detalj, men jag ser detta i första hand som ett dåligt kvartal, inte som ett trendbrott, vilket marknaden verkar se det som med tanke på den kraftiga reaktionen nedåt.

Förmodligen lider AXIS av att det är ett relativt högt P/E-tal, men till skillnad från många andra företag, som har ett lågt P/E-tal, visar AXIS på tillväxt och höga mariginaler.

Jag är inte oroad över korrigeringen nedåt även om jag naturligtvis önskat att jag inte köpt aktier innan rapporten, men så är det ibland. Inom tolv månader tror jag att kursen är över 80 SEK igen, kanske t o m över 90 SEK.

Mvh Charlie

Anonym sa...

Alltid roligt att se hur mkt pengar som är satsade, så vi kan bli avundsjuka på din förmögenhet eller bli glada att vi har satsat mer.../Christian

Charlie sa...

Jag har sedan inlägget fyllt på med Altas Copco och ABB faktiskt. Nu hoppas jag på glada tongångar i samband med Q2-rapporterna. Förhoppningsvis är förväntningarna så pass nedtryckta nu att den minsta ljusstråle kan lysa upp humöret.

Möjligen, verkligen möjligen, fyller jag på med ytterligare några tjurar imorgon, men det är högst osäkert.

Charlie