22 juli 2009

Kinnevik-aktierna sålda

Både Tele2 och MTG överraskade marknaden positivt med sina kvartalsrapporter, vilket ledde till att kursen för Kinnevik, som bland annat äger aktier i de nämnda bolagen, stack upp en bit. Precis som jag skrivit tidigare hade jag för avsikt att sälja aktierna om de kom upp i 87 SEK, något som skedde igår. Idag stack kursen upp ytterligar och landade på 91 SEK. Jag skulle alltså kunnat vara något mer kylig, men det blev ändå en hygglig affär trots allt så jag är nöjd. (Jag gick in på 82,50 SEK för någon månad sedan).

Imorgon kommer en hel del intressanta rapporter, bland annat SCA och Skanska. Handelsbankens analytiker tror att det finns en möjlighet att SCA överraskar marknaden och jag har en känsla av att det kan vara riktigt. Dels så tror jag inte att SCA har speciellt höga förväntningar på sig från marknaden, dels så tror jag att förpackningsdelen kan överraska. Det är naturligtvis bara spekulationer från min sida. SCA är ett av de företag som jag har pumpat in mest pengar i och det har inte varit en bra investering hittills. Min snittkurs ligger på 102 SEK och de flesta aktierna har jag haft ganska länge, ungefär 2 år (läs gärna tidigare inlägg som jag har skrivit om SCA genom att använda etiketterna nedan). Det skall bli spännande att se imorgon.

Charlie

2 kommentarer:

Charlie sa...

Jag kollade själv upp när jag köpte mina första SCA-aktier. Det var den 25 juni 2007 och jag betalade 114 SEK per styck. Ganska dyrt kan tyckas. Även när man räknar in utdelningarna sedan dess (4 SEK utdelat 2008 och 3:50 SEK 2009) så blir det ingen bra affär. Jag hoppade med andra ord på tåget när börsen stod som högst, kanske inte riktigt men kanske nära toppen. Tur nog valde jag en ganska säker (eller tråkig) aktie samt att jag inte gick in med allt på samma gång. Det var tur.

Det är ibland intressant att se tillbaka på investeringsbeslut som man tagit, särskilt de dåliga. Det kan man lära sig en hel del på.

Cristoffer sa...

Men faktum är att from 25 juni 2007 till idag så har faktiskt SCA utvecklats klart "bättre" än börsen om än negativt. särskilt inräknat utdleningar.

Själv har jag haft SCA aktier i nästan 10 år.