07 oktober 2020

Tobii: En pressrelease där Google nämns

Tobii fick rejäl skjuts idag efter att det stod klart att Tobii Dynavox ska samarbeta med Google. Det är intressant att se hur en kurs kan påverkas av en sådan pressrelease som denna. Det är lite fel som jag ser det att säga att reaktionen är överdriven för det behöver den inte alls vara och det är viktigt att förstå, som jag ser det, att en sådan pressrelease blir en tipping point på många sätt.

För det första så hade inte Google gått med på att deras namn inkluderades i pressreleasen om de inte tyckte att det var en bra idé. Annorlunda uttryckt så förutsätter jag att diskussionerna mellan bolagen pågått ett ganska bra tag. Det kan vara fel, men det är vad jag tror.

För det andra så tycker jag att det är mest relevant att se till vad värdet faktiskt är och inte hur mycket det har ökat. Tobii har länge dragits med en skepsis på marknaden och jag tror att en hel del skeptiker fick lite jobbigare att övertyga åhörarna efter dagens pressrelease. Finns det risk för rekyl? Absolut. Funderar jag på att sälja? Nej, inte direkt. Det kan bli en ganska intressant resa framöver tror jag och eftersom mycket bygger på förhoppningar så kan kursen leta sig upp en ganska bra bit om positivism infinner sig på bred front. 

Inga kommentarer: