29 april 2019

Byggmax, Tobii, Green Landscaping: Ommöblering i portföljen

Byggmax fortsätter upp och det är så klart kul. Idag så valde jag att minska ytterligare. Även denna gång blev det en ganska liten del av innehavet, ungefär 10%, och jag sålde mellan 41,50 och 42 SEK. En annan aktie som fick åka ut portföljen idag är Green Landscaping. Anledningen till att jag sålde var för att jag inte är säker på att kursen kommer att hålla sig på dessa nivåer och eftersom jag tror eventuellt att jag kan köpa tillbaka aktierna till en lägre kurs. Det är mycket möjligt att aktien åker in igen om det blir lite sämre tider på börsen.

En aktie som åkte in i portföljen idag är Tobii. Jag har skrivit om bolaget tidigare och jag tror att man har något intressant på gång. Det finns två saker som jag gillar bland de senare meddelanden från bolaget; Tobii Aware tror jag tillför funktionalitet som verkligen kommer att göra nytta och som kommer att efterfrågas, och för det andra så gillar jag att tillväxten i Tobii Tech ligger högt. Det kan absolut vara så att intäkterna för Tobii Tech påverkas av olika engångsbetalningar och andra faktorer som gör att det inte är helt lätt att dra långtgående slutsatser, men jag gillar det jag ser. I korthet kan man se det som att jag tror att Tobiis teknik kommer att användas brett inom inte alltför lång framtid. Det är möjligt att andra aktörer kommer att bli ledande när väl marknaden för tekniken är på plats (i större omfattning), dock så tror jag att Tobii är ett av företagen som är bäst rustade för att kunna vara en av de större aktörerna. Om väl marknaden tar fart så tror jag att Tobii kommer att uppvärderas.

Man kan fundera lite på om Tobii är en uppköpskandidat. Man hör inte så mycket om bolaget i spekulationerna. Det kan vara korrekt. Med tanke på att det finns tecken som tyder på att efterfrågan på Tobiis teknik kan komma att öka och med tanke på att svenska kronan är väldigt svag så tror jag eventuellt att det kan komma ett bud. Att köpa en aktie för att man tror att det skall komma ett bud funkar dock sällan. 

2 kommentarer:

Janice Aliena sa...

Goda vänner, jag är Maria från Lund-Sverige, jag är en medicinsk doktor vid yrke, 45 år gammal. Vänligen läs mitt sanna liv vittnesbörd, jag har en positiv avsikt att denna information kommer att hjälpa någon att läsa denna artikel just nu för att återställa tillbaka brutna äktenskap och återställa förlorade kärleksförhållande inom 2 dagar. Efter att ha varit i relation till Abeg fyra år bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka för att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag frågade honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på arbetsvän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en kärleksstavningsrock som skulle kunna hjälpa mig att stava den tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärleksspelldelen fanns eller fungerade som jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han berättade för mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar kastade han stavningspartiet i luften och överraskande den andra dagen var det klockan 6.00. Min ex-kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag var så förvånad över att jag svarade telefonsamtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket . Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt. (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.