02 maj 2019

Mekonomen: Liten revansch

Reaktionen på dagens rapport blev granska bra. Förväntningarna var sannolikt relativt lågt ställda och jag tror att det inte är helt fel att säga att dagens uppgång är något av ett lättnadsrally. Det var inte en total genomklappning som rapporten visade, faktiskt snarare en helt OK rapport sett till dagens kurs. Jag har inte tittat på den i detalj och det är möjligt att det finns orosmoment som man inte ser direkt om man skrapar lite på ytan. Det finns säkert en hel del som gärna avvaktar ytterligare en rapport till innan man agerar, men jag tycker att det ser OK ut. Tyvärr gick jag in för tidigt (innan vinstvarningen som skickade ner kursen i källaren) så även om dagen var bra (+12%) så ligger jag en hel del back, trots att jag gjorde en mindre påfyllning kring 66 SEK.

Min gissning är att kursen kommer att repa sig ytterligare och att det är fullt möjligt att kursen tickar upp ytterligare ett par snäpp. Om det visar sig att förvärven är ett bra drag och inte ett Skånska Byggvaror-förvärv (det mindre lyckade Byggmax-förvärvet som gjordes för ett par år sedan) så tycker jag att inte att hela uppsidan är förverkad. Jag kommer med andra ord ligga kvar ett tag och se vart det barkar. Q1-rapporten gjorde inte att jag blev sugen på att göra mig av med aktierna - även med dagens uppgång.

Vad gäller Byggmax så var det en liten rekyl idag. Det känns rimligt och det skall bli intressant att se om det bara var tillfälligt eller om det kommer att gå ner ytterligare. Jag har minskat något och om det är något som jag funderar på så är det om jag skall minska ytterligare. Anledningen till att jag funderar som jag gör beror i första hand på att innehavet fortfarande väger väl tungt i portföljen. Å andra sidan så vill jag inte hoppa av för tidigt.

Inga kommentarer: