11 januari 2018

ABB: Nytt bolag i portföljen

Igår så köpte jag ABB-aktier och portföljen ser nu ut enligt nedanstående:


Telia20.94%
Nordea7.14%
SEB7.07%
Hövding6.24%
Capio6.31%
Skanska5.96%
Axfood5.55%
Trelleborg5.55%
ABB4.65%
Investor4.09%
Millicom4.02%
BillerudKorsnäs3.88%
HM3.88%
Swedbank3.54%
Tobii2.70%
Fingerprint2.29%
Kassa6.17%
Jag har inte för närvarande några aktier som jag funderar på att köpa. JM tittade jag lite på, men jag beslöt mig till slut för att köpa ABB-aktier istället.

Anledningen till att jag fastnade för ABB är dels att jag tror att robotiserings- och automationstrenden kommer att gagna bolaget framöver, dels för att jag tror att förvärvet av B&R var bra. Det är nog heller inte helt uteslutet att bolaget kan komma att delas upp på sikt, men det är ingenting jag räknar med.

Innehav som jag funderar på att minska i är Telia och Hövding. Anledningen till att jag funderar på att minska i Telia är att det kanske när allt kommer omkring är väl stort i portföljen. Det är än så länge lösa tankar, men om uppgången som kom av sig kommer tillbaka så kanske jag minskar. Jag känner däremot ingen stress.

Anledningen till att jag funderar på att minska i Hövding är egentligen samma som innan. Det finns risk som jag ser det för att det kommer att dröja innan försäljningen i Tyskland kommer igång och det är möjligt att man snart kommer att komma ut med nedjusterade finansiella mål. Eftersom omsättningen i aktien är så låg som den är så skulle det kunna leda till att en del tröttnar och vill lämna med rätt rejäla kursfall som följd. Det är inte säkert att det blir så och så som jag ser det så är det redan inprisat att målen inte nås. Jag är också lite orolig för att Hövding kan komma att straffas ganska hårt om det blir allmänt säljtryck på marknaden. Det kan naturligtvis också komma en positiv reaktion på Q4-rapporten och det kan också komma nyheter om köp av insynspersoner som kan få kursen att hoppa upp. 

2 kommentarer:

Förskolemiljonären sa...

Jag har helt missat att du köpt in BillerudKorsnäs till portföljen. Kan man läsa dina tankar kring detta innehav? Hittar inget på bloggen kring detta.

Anonym sa...

Det bygger dels på att jag tror att kartong kan komma att ta andelar från plast, dels på stt jag tror att en del av de investeringarna som har gjorts kommer att visa sig kloka. Det kan också komma ett bud, men det är ingenting som jag räknar med. Jsg kan bolaget rätt dåligt och kommer att läsa på mer. Detsamma gäller f ö Abb. / klirr i kassan