10 november 2017

Hövding: Fortsatt säljtryck

Hövding fortsätter ned under dagen och det känns så klart inte så bra, men jag sitter inte med så mycket aktier så att det smärtar på riktigt. Jag ser det som att det finns två olika alternativ i situationer när man tror att det är tillfällig svacka som man tror snart kommer att vara över. Det är nämligen min hypotes. Den fina tillväxten kommer att hålla i sig och jag tror att det kommer att vända upp.

De två alternativen som jag ser är antingen att vänta ut nedgången. Om man tror på bolaget och det inte har kommit ny information så kan man vänta ut kursnedgången. Det andra alternativet, som jag tror i många fall är ett bra alternativ, är att avsluta de satsningar som inte blev som man tänkt sig. Någon kanske sitter med information som inte du sitter på. Någon som sitter på mycket aktier har bestämt sig för att sälja och det kan få följdeffekter som kommer att göra att aktiekursen inte tickar uppåt.

Jag har nedan klippt in en bild från Yahoo Finance. De senaste dagarna har en del aktieägare valt att sälja sina aktier. Det beror säkert en del på att många sitter med lite mer aktier än vad man tänkt sig efter nyemissionen. En del påverkas säkert av att börsen som helhet backar. Det är säkert en del stoploss som löser ut också. Helt osannolikt är det heller inte att en och annan kanske väljer att sälja för att ytterligare spä på säljtrycket.  


Min arbetshypotes är att måndagen blir en grön stapel, dvs en plusdag, för aktien. Det grundar jag på att aktien har kommit ned en bit och att en och annan kommer att tycka att det kan vara intressant att köpa på dessa nivåer. Vi får se.

Det jag tar med mig från mitt köp är att inte köpa i nedgång. Det är lättare sagt än gjort, men det har jag gjort nu i Fingerprint, Tobii och Hövding. Det har inte varit någon hit. En annan sak som jag inte borde ha gjort är att tajma in ett köp precis innan de aktierna som man fått via nyemissionen omvandlas till vanliga aktier. Jag tror att det har påverkat säljtrycket.

Även om jag kunde ha tajmat bättre så kan man även se det från andra sidan. En av mina bästa affärer -sett till absolut avkastning - är min investering i Matse. Jag pumpade in mycket pengar under lång tid i en aktie som tickade nedåt. Det visade sig vara rätt när Axfood köpte ut bolaget. Det kunde naturligtvis ha gått på annat sätt också, men jag trodde stenhårt på att e-handeln skulle bli allt viktigare för dagligvaruhandeln och jag gillade att omsättningen ökade, om än inte så fort som jag önskade. Det är alltid lätt att se saker i efterhand så klart.

Jag ska fundera en del kring Hövding den närmsta tiden. Det är mycket som är intressant med Hövding.

Inga kommentarer: