14 november 2017

Duni: Några aktier trillade in i samband med dagens tapp

Idag föll Duni ganska ordentligt och jag passade på strax under 112 SEK. Anledningen till fallet verkar vara, förutom att alla pilar inte pekar rakt upp i himlen, att bolaget inte längre skall vara med i ett småbolagsindex. Gissningsvis innebär detta att alla som vill följa index inte kommer att ha samma anledning som tidigare att köpa aktien, vilket naturligtvis får till följd att efterfrågan minskar.

Det är möjligt att det finns andra anledningar, men jag tyckte att det var värt en chansning. Rune Andersson är lite av en idol för mig och jag tror att det är ganska bra att ha Duni i portföljen. Jag väntar mig ingen raketuppgång utan jag är glad om kursen kan komma upp till 120 SEK det närmsta året och att utdelningen ligger kvar runt 4%. Nedsidan tror jag är relativt begränsad. Även om det finns prispress så är Duni en relativt stor spelare i branschen och det bör finnas aktörer som går under innan Duni om det skulle bli riktigt, riktigt tuffa tider. För övrigt tror jag att middagsfolk kommer att fortsätta att torka sig om munnen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Följt dittexempel och det ska bli spännande att följa...
KVU

Charlie sa...

Ja, det kändes som ett tillfälle att hoppa på, men samtidigt så kommer naturligtvis köptrycket att avta av att man inte är med i indexet (allt annat lika). Vi får se hur länge jag stannar kvar. Det är en ganska liten del av min portfölj som jag har satsat i Duni, vilket talar för att jag kanske lämnar om den hoppar upp en bit. Vi får se.