07 augusti 2009

Jobbsiffran från USA verkar vara stark

Börsen stack upp snabbt precis nu när jobbsiffran presenterades. Jag har i nuläget ingen uppgift, men jag slängde mig över köpknappen och fångade ett par tjuraktier (XACT BULL) på 117,45 SEK. Hittills har de stigit lite, men förhoppningsvis kommer det mer.

UPPDATERING

Efter att jag hade funderat lite (både på om det var klokt att köpa XACT BULL eller inte samt om jag skulle gå ner och bada eller sitta och glo på börssidor) så beslöt jag mig för att slå till och fylla på med ytterligare några tjuraktier innan de amerikanska börserna öppnade. Påfyllningen gjordes för 118,70 SEK.

Det blev tyvärr inte riktigt som jag hade hoppats när de amerikanska börserna öppnade. De rusade inte som jag hade hoppats utan steg en liten bit, t ex steg Dow Jones till 0,8% och låg där ett tag. Eftersom det inte gick som jag hade tänkt så blev jag lite villrådig. Min tankegång var vid tillfället att om inte börserna i USA reagerar positivt direkt så kommer det troligen inte gör det senare under dagen heller. Eftersom det är fredag så var jag även lite fundersam över om kurserna skulle sticka ned under slutet av dagen på grund av vinsthemtagningar. Jag slänge hur som helst in en säljorder på 118,95 SEK som gick igenom ganska snabbt och jag stack från skärmarna.

Det hade varit en bättre idé att låta aktierna vara. Kurserna hoppade nämligen upp under slutet av dagen och BULL handlades över 120 SEK, men slutade precis under. Det är möjligt att jag hoppar på tåget igen om måndagen blir lite surare. Jag funderar i nuläget på att gå in igen om kursen sticker ned till 117,50 SEK, men det kan naturligtvis ändras.

Det blev alltså en liten vinst av mitt XACT BULL-vansinnes-tradande, men dagens stora slantar (låt vara orealiserade) stod Volvo för. Mitt relativt stora innehav utvecklades riktigt fint när kursen steg med 2,75 SEK till 59 SEK, dvs knappt 5%.

Förresten, mitt i alla villervalla så damp det ner ett par Indutrade-aktier för 114 SEK. Jag läste en analys om Indutrade på placera.nu som jag tyckte lät vettig. Till skillnad från resten av börsen så utvecklades Indutrade inte så bra. Jag hoppas att det var en tillfällighet.

Charlie

Inga kommentarer: