06 augusti 2009

Dagens jobbstatistik från USA

Idag kommer det viktig jobbstatistik från USA. Förmodligen så kommer den inte att passera förbi obemärkt. Om det skulle vara så att den inte är så bra, dvs att företagen inte börjat anställa igen, och om effekterna letar sig över Atlanten till oss så kommer jag nog att fylla på med lite nya aktier.

Jag har lagt in en köporder på Handelsbanken á 165,50 SEK. Pär Boman & Co verkar sköta sina kort rätt och jag tycker att banken känns förhållandevis trygg även om det naturligtvis kan dyka upp skelett framöver.

En annan aktie som jag funderar på att öka i är stålgrossisten BE Group. Företaget har haft en minst sagt tråkig aktieutveckling, men de senaste dagarna ser det ut som att någonting har hänt. Igår steg kursen under ganska hög volym, vilket jag ser som ett tillfälle att fylla på med fler aktier. Köordern ligger på 34,30 SEK.

Jag funderar faktiskt även på att köpa några aktier till i SCA. Köpordern ligger på 89,75 SEK. Förmodligen kommer inte kursen att leta sig ned dit, men om den gör det så tycker jag att det är köpvärt.

Även Telia Sonera funderar jag på att öka i. Köpordern ligger på 43,10 SEK, vilket gör att det inte alls är säkert att den går igenom. Vi får se.

Slutligen s har jag en liten högoddsare, nämligen Swedbank för 60,50 SEK. Sannolikheten för att det skall ske devalveringar i Baltikum är lägre i och med de lån som utfärdats. Det finns naturligtvis många frågetecken kring ett bolag som Swedbank, men jag har bestämt mig för att chansa lite. Om det visar sig att Swedbank kommer på fötter relativt fort så kommer kursen snabbt att vara en annan. Ett annat, inte helt osannolikt scenario, är att banken återigen behöver be ägarna om mer pengar.

Efter lite funderande så beslöt jag mig för att avvakta både med Statoil Hydro och Subsea 7. De känns fortfarande intressanta, men jag vill veta lite mer om bolagen innan jag hoppar på tåget.

Charlie

---------------------------------------------------------------------------------------

UPPDATERING

Jag har sannerligen semester för tillfället. Idag är det torsdag och imorgon är det fredag. Jobbstatistiken kommer alltså inte idag utan imorgon, fredag.

Inga kommentarer: