22 oktober 2007

Så var det minus på helåret

Tyvärr har jag varit väldigt upptagen de senaste dagarna och har knappt alls haft tid att läsa de ekonomiska nyheterna. Det jag har hunnit konstatera är att den senaste tidens oro på den amerikanska marknaden har spridit sig över världen ännu en gång och nu är OMX-index på minus för helåret igen. Svängningarna den senaste tiden har varit dramatiska och det känns inte helt bekvämt.

Readsoft presenterade en rapport idag. Intäkterna ökade med 26%, vilket är bra, men å andra sidan så ökade utgifterna också vilket ledde till att kvartalet slutade på -4,6 MSEK. En intressant sak som jag såg när jag läste rapporten var att avskrivningarna för utveckling ökat ganska dramatiskt och ligger i den senaste rapporten på runt 11 MSEK. Jag tror på bolaget och jag tycker att det är kul att se att de öppnar nya kontor och att de tillåter bolaget att växa även om detta medför att bolaget går svagt minus resultatmässigt. Det är förmodlilgen helt medvetet eftersom detta år är sagt att vara avsett för att förbättra försäljnings- och leveransapparaten. Trots att mina Readsoft-aktier har utvecklats katastrofalt (-25% ungefär) så tror jag fortfarande på bolaget och jag hoppas att jag under nästa år kan få se ett bolag som vänder till vinst. Det underliggande behovet att automatisera dokumenthantering känns helt rätt.

Om kurserna fortsätter ned ytterligare något så säljer jag mina XACT BEAR (de som jag har kvar), möjligtvis köper jag några SCA och kanske även ett par Industrivärden om andan faller på.

mvh Charlie

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser att du på den här fina bloggen använder dig av annonser från Google. Vet du om det är enkelt att byta ut dessa mot annonser från till exempel Tradedoubler eller någon annan konkurrent till Google?

Jättetacksam om du eller någon annan vänlig kan hjälpa en novis som mig :)

mvh
Linda

Charlie sa...

Hej Linda!

Det är enkelt. Om du vill använda dig av Tradedoublers annonser så går du in på tradedoubler och skapar ett användarkonto. När du väl har gjort det så kan du själv välja vilka annonser du vill ha på din sida (under förutsättningen av annonsören godkänner din sida). Till varje annons så finns det en speciell kod som du kopierar och klistrar in på din egen sida. Fördelen med Tradedoubler är att du själv kan avgöra vilka annonser som skall visas, men det kräver å andra sidan mer jobb än att använda Google Adsense. Jag använder mig både av Adsense och Tradedoubler.

Hoppas att det redde ut begreppen något.

mvh Charlie

Charlie sa...

Den här länken funkar föhoppningsvis bättre:tradedoubler /Charlie

Anonym sa...

Tack för svar! :) Det var just det där med "extrajobbet" som jag var lite osäker på. Krävs det några htmal-kunskaper eller är det bara att klippa och klistra?

Jag vill ha lite annonser men gärna då inte Google och deras Adsense.

Tack på förhand.

Mvh
Linda

Charlie sa...

Hej igen!

Det är nog bra om man har grundläggande html-kunskaper, men det kan nog gå även om man inte har det. Om du använder dig av Blogger så finns det ett speciellt element som heter html-kod eller något liknande som du använder för att klistra in koden. Om du inte kan html så finns det mängder av tutorials på nätet för att lära sig grudnerna. Det är både enkelt och ganska kul. Lycka till!

mvh Charlie