25 juni 2007

SCA in i portföljen

Idag passade jag på att köpa några SCA-aktier för 114 SEK. Innehavet kommer förmodligen att ligga kvar ganska länge i portföljen, men skulle det komma nyheter som inte känns så muntra så är det möjligt att jag drar mig ur. Utgångspunkten är dock att jag kommer att ha dem över nästa utdelning, dvs ungefär ett år framåt, därefter så får jag ta ställning på nytt. Om aktien sticker ner brutalt mycket, dvs runt 15% så kommer jag också att sälja. Nu tror jag iofs inte att SCA skulle dippa så mycket, men man vet aldrig.

Om börshumöret fortsätter att vara mulet så kommer jag att sikta in mig på ett par Investor-aktier, gärna under 170 SEK.

Min allmäna strategi är för tillfället att köpa stabila bolag som jag kan tänka mig att ha i portföljen på ett års sikt eller mer och som lite krydda har jag mina XACT Bear som gör att jag kan tjäna en hacka om det på kort sikt går ner lite grann.

Jag är förresten ganska glad över att mina Readsoft-aktier repat sig så fint som de gjort. Det såg ganska dåligt ut ett tag och jag hade allvarliga funderingar på att ta förlusten även om det kändes motigt. Tur att jag höll mig kall och lät aktien repa sig.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

SCA har jag haft på bevakningslistan i flera år, men jag har fortfarande inte gått in... Och än så länge är jag inte alls ledsen för det, utvecklingen har varit bedrövlig. Jag ser liksom ingen vändning för den... Hoppas det blir snart och att din investering blir god. Själv väntar jag tills jag ser SCA visa styrka.

Charlie sa...

Jag håller med dig att det finns en hel del frågetecken kring SCA, men min bedömning är att dessa frågetecken finns inprisade i den nuvarande kursen och att den därför är köpvärd.

Anledningen till att jag just nu väljer att köpa SCA beror på att jag har kommit fram till att jag skall satsa mer på långsiktiga innehav, dvs innehav som jag räknar med att ha mer än ett år. Tidigare under året har jag vait ganska fokuserad på att göra korta affärer och inte ligga onödigt länge i någon aktie. Anledningen till detta är att jag tror att aktiekurserna kan överraska nedåt under det närmsta halvåret.

Eftersom börsen har pinnat upp runt 10% hitills i år så har min taktik inte varit så bra och jag har missat en hel del genom att ligga kort tid i mina innehav. Jag har därför valt att tänka om och försöker nu köpa på mig aktier som jag kan tänka mig att leva med under en lite längre tid. För att kunna tjäna på en eventuell nedgång så har jag mina XACT Bear. Min förhoppning är att jag på så sätt både skall kunna vinna på en långsam uppgång på börsen och på en kortvarig nedgång.

SCA är intressant bl a för att de äger en massa skog och skog tror jag att är intressant att äga för tillfället.

Det var lite ostrukturerade tankar om hur jag resonerar. Hoppas att du kunde följa dem någorlunda :)

mvh Charlie