05 juni 2007

Readsoft rusar

Readsoft har under en längre tid varit lite av ett problem i min portföljl. I slutet av februari köpte jag nämligen på mig ett relativt stort antal aktier i Readsoft för 24,80 SEK, men efter två månader, d.v.s. i slutet av april, smällde det till i samband med deras rapport, som inte var så bra som man hoppats, och kursen stack ned ungefär 10%. Under ganska lång tid har kursen legat -10 till -15% jämfört med mitt inköpspris och jag övervägde allvarligt att ta förlusten, men efter lite funderande valde jag att hänga kvar.

Idag är jag väldigt glad att jag inte tog förlusten. Av någon anledning, jag vet inte alls varför, har kursen idag pinnat upp 8%. Det är möjligt att det är uppköpsrykten som börjat spridas eller så är det någon storaffär på gång eller så är det någonting helt annat. Jag vet som sagt inte, men det skall bli väldigt intressant att se. Mina planer på att sälja av Readsoft är för tillfället lagda på is. Jag avvaktar och ser vad denna plötsliga uppgång kan leda till och framförallt vad den grundar sig på.

En föränding som skett i min portfölj är att jag köpte aktier i Broström för 77,00 SEK. Jag tyckte att värderingen var intressant och jag tror möjligen att kursen kan få en liten skjuts av den split som precis ägt rum. Det är en chansning, men förhoppningsvis kan jag ro hem en liten vinst på den. Så snart jag får mer tid skall jag läsa på lite om Broström (som förresten är ett rederiföretag).

Är det någon annan som uppmärksammat uppgången i Readsoft och som har mer information? Kommentera gärna.

mvh Charlie

Inga kommentarer: